Facebook/Una voce nel silenzio

Volonteri iz udruženja “Glas u tišini”, koji su posvećeni odbrani hrišćanskih zajednica širom sveta, okupili su se ispred Konzulata Crne Gore u Milanu, kako bi iskazali neslaganje sa Zakonom o slobodi veroispovesti. Zakon koji je usvojen 27. decembra rezultirao bi oduzimanjem sve crkvene imovine stečene do 1918. godine.

Stefan Pavezi, predsednikom udruženja “Glas u tišini” rekao je za Sputnjik da Udruženje pomaže progonjenim hrišćanima širom sveta, a trenutno je aktivno u Siriji, Palestini i na Kosovu.

НЕ ДИРАЈТЕ СВЕТИЊЕ ?? Giù La mani dai luoghi SacriOggi, con una Croce e con le nostre voci facciamo sentire la vicinanza ai nostri fratelli cristiani della Serbia e del Montenegro che stanno subendo un attacco frontale da parte delle solite potenze mondiali che vorrebbero distruggere la cultura e la Tradizione dei popoli.

Gepostet von Una voce nel silenzio am Dienstag, 14. Januar 2020

– Pomažemo ljudima tako što predlažemo neke inicijative u Italiji tokom kojih pozivamo stručnjake i volontere koji su bili na tim teritorijama da kažu šta se dešava i zatim prikupljamo i sredstva za pomoć. U Palestini smo obnovili fudbalski teren, u Siriji pomažemo pri obnovi crkve u Homsu, dok smo na Kosovu pomogli u nekoliko srpskih škola i enklava. Trenutno planiramo da otvorimo kancelariju na Kosovu za srpsku decu – istakao je Pavezi.

– Došli smo pred Konzulat Crne Gore u Milanu da mirnim putem izrazimo naše neslaganje sa Zakonom o slobodi veroispovesti. Smatramo da bi taj zakon o trebalo da garantuje mesta bogosluženja religijama koje su zastupljene u toj državi, a ne da ih oduzima. Plašimo se da će nastati situacija kao na Kosovu, da će islam početi da preovladava, sa svim propratnim problemima. Pošto Crna Gora igra za Zapad, želeli bismo da sprečimo da postane novo Kosovo – dodao je on.

Davanti al Consolato del Montenegro, “Giù le mani dei luoghi Sacri”.

Gepostet von Una voce nel silenzio am Dienstag, 14. Januar 2020

Pomoć srpskim enklavama na Kosmetu

Udruženje “Glas u tišini” godinama na Kosovu pomažete srpskim enklavama.

– Na Kosovu su enklave odvojene. U pitanju su mala sela sa većinskim albanskim stanovništvom. Imaju ekonomske poteškoće, vrlo često ne mogu da rade i žive od pomoći koja dolazi iz Srbije. Većina omladine odlazi kad vidi da je teško naći posao – rekao je Pavezi.

– Mi pomažemo ljudima koji odluče da ostanu, a posebno pomažemo školama. Verujemo da kroz kulturu možemo promeniti ovaj mentalitet i da možemo uspeti u oživljavanju Kosova, na kome se nalaze brojni manastiri srpske, ali i evropske kulture. Na Kosovu postoji veliki problem islamskog ekstremizma i droge. To je država preko koje ide većina kanala za trgovinu droge koji stižu u Evropu. Zatražili smo od poslanice italijanskog Parlamenta Silvije Sardone, koja je bila na Kosovu tokom izbora, pojačanu kontrolu Evropske unije nad ovom teritorijom – zaključio je predsednik udruženja “Glas u tišini”.

1 COMMENT

  1. Kad se budu umorili ,prestace setnja,leto dolazi i crnogorski vlastodrsci recice kak su odnsi izmedju Srbije i Crne Gore ,nikad bolji a Srbi ce opet na njihovo more i tako popuniti Milov budzet

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here