Naša odbojkaška reprezentacija, pobednik B grupe, boriće se u subotu u Antverpenu za ulazak u četvrtfinale Evropskog prvenstva s češkim timom, koji je u neposrednom duelu s Crnom Gorom uzeo potrebna dva seta. 

Posle prve četiri utakmice u D grupi Češka je imala pet bodova (2-2), a Crna Gora tri (1-3). Njihov neposredni duel u poslednjem kolu rešavao je da li će Česi da ostanu četvrti, a za to im je bio dovoljan i poraz s dva osvojena seta, ili će Crnogorci pobedom s 3:0 ili s 3:1 da ih preteknu pa da oni s četvrtog mesta odu u tzv. nokaut fazu i na megdan sa Srbijom.

Crna Gora je dvaput vodila u setovima, s 1:0 i s 2:1, a u četvrtom setu, setu odluke, odmah je stekla dva poena prednosti. Povela je i s 11:8, ali je Češka uhvatila priključak (11:11). Uoči završnice je bilo 18:18, a onda su Česi stekli zalihu s 20:18. Na kraju im je potreban set pripao s 25:21.

Crnogorci su pirovu pobedu postigli s 3:2 (25:23, 14:25, 25:22, 21:25, 15:13).

Belgija, drugoplasirana u našoj grupi, još čeka protivnika za osminu finala, ali sva je prilika da će to biti Ukrajina. Njoj su male šanse da s drugog na treće mesto u D grupi potisne Holandiju, budući da se u 20 časova sastaje sa svetskim prvakom Poljskom. Poljaci su, istina, sigurno prvi pa ih obavljeni posao možda i opusti.

U četvrtfinalu, u utorak, takođe u Antverpenu, sastali bi se pobednici tih mečeva osmine finala tako da je ponovo moguć susret našeg i belgijskog tima. U neposrednom okršaju za prvo mesto u grupi savladali smo ga s 3:0.

U prvom polufinalu, 27. septembra u pariskom Bersiju, Srbija bi, ako prođe dve prepreke, igrala s najuspešnijim iz tri utakmice u Nantu: Francuska – Finska i Italija – Turska i dalje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here