EPA/Neill Hall
Novak Đoković

Mark Filipusis, koji je donedavno bio trener Stefanosa Cicipasa, kaže za Sport klub da su Novak Đoković i Karlos Alkaras za korak ispred ostalih na Vimbldonu.

Australijanac trenutno radi sa Marijom Sakari, ali je i te kako dobro upoznat sa stanjem u muškom tenisu.

– Po mom mišljenju, Đoković je blagi favorit ispred Alkarasa. Đoković je već osvojio dva slema, sigurno razmišlja o kalendarskom slemu. Ima dobru šansu i sve što je potrebno da to ostvari, već je dvaput bio blizu. Ipak, Alkaras dolazi posle titule na Kvinsu i moj je osećaj da se svakim danom oseća sve komfornije na travi, što je opasno za sve druge. Njih dvojica su korak ispred ostalih – rekao je Filipusis za Sport klub.

Na pitanje da li ga je mladi Španac iznenadio svojim nivoom igre na travi, bivši finalista Vimbldona odgovara:

– Ne bih rekao da me je iznenadio, jer uvek radi prave stvari, ima sjajan tim oko sebe i uvek nastoji da napreduje, i na terenu i van njega vredno radi. Ima izvrsnu tehniku na voleju i nema rupa u igri, tako da nisam iznenađen, sve je bolji.

Ne vidi Australijanac ko bi mogao da ugrozi prvu dvojicu tenisera na ATP listi trenutno.

– Nikad se ne zna, sve može da se desi, u muškom tenisu ima mnogo odličnih igrača, ali mislim da su Đoković i Alkaras ispred. Posle njih, Tijafo igra odlično, uzeo je titulu na travi, mnogo je opasnih tenisera, ali trava je uvek malo nezgodna, podloga na kojoj moraju da se naprave izvesna prilagođavanja.

Nekad osmi teniser sveta objasnio je i šta je to što je učinilo Đokovića tako superiornim na Vimbldonu u poslednjoj deceniji.

– Uh, ne samo ovde, već svuda, zar ne? Ima apsolutno nula nedostataka, kao rival se pitaš – gde da napadneš? Napredovao je na servisu, a na travi je tu još opasniji jer je precizan i ima izvanredan slajs-servis. Ritern je neverovatan – kao zid je i na prvom servisu, a na drugom protivnik oseća mnogo pritiska. Kreće se izuzetno, verovatno je najbolji na Turu, a pogotovo na travi, uvek u pravom balansu. Pri tom je i tehnički obučen čak i na mreži. Kao što sam rekao, nema se šta napasti – zaključio je Filipusis.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here