Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Astrolozi uvek ističu kako svaki horoskopskiznak ima specifične karakterne osobine, pa se na osnovu njih i elementa kojem pripadaju može odrediti i najbolja amajlija koja im pristaje.

Vatreni znaci – Ovan, Lav, Strelac – Hamsa (Fatimina ruka)

Fatimina ruka ili hamsa je amajlija koja se od davnina koristi širom sveta za zaštitu od loše sreće i negativne energije, kao i za privlačenje sreće. Smatralo se da ova amajlija pomaže osobi da razume sebe i svoju sudbinu, odnosno koji put u životu želi da izabere.

Element vode – Rak, Škorpija, Ribe – Zihernadla

Zihernadla se smatra amajlijom koja se često kačila za odeću kako bi simbolično predstavljala štiti od loše energije, a ljudi su tako pokazivali i da su autentični, drugačiji. Takođe, Britanci su verovali da zihernadla privlači ljubav. Male igle neprimetno su se lepile za haljine devojaka kako bi pronašle ljubav.

Zemljani znaci Zodijaka – Bik, Devica, Jarac – Detelina

Detelina sa četiri lista uvek je predstavljala simbol sreće i obilja. Pragmatični i svrsishodni zemljani znakovi umeju da pronađu u svakoj situaciji korist za sebe. Prvi list simbolizuje nadu, drugi veru, treći je ljubav, a četvrti je sreća. Među drevnim narodima Kine verovalo se da ako detelina procveta i ima divan miris, onda će leto biti plodno, moći će da se sakupi dobar rod i zima će biti bogata i bez gladi.

Element vazduha – Blizanci, Vaga, Vodolija – Jin Jang

Vetrovitim i promenljivim, vazdušnim znacima je potrebna amajlija koja će ih na vreme “spustiti” na zemlju. Jin-Jang je simbol harmonije, svaki njegov deo simbolizuje dva suprotna principa: Sunce i Mesec, statiku i dinamiku, tamu i svetlost, harmoniju i neravnotežu. To znači da se svetlost i tama uvek bore, baš kao i kod predstavnika vazdušnih znakova zodijaka. Jin Jang privezak kao amajlija predstavlja potragu za ravnotežom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here