EPA/ALI HAIDER
Sergej Lavrov

Sergej Lavrov dobio je provocirajuću poruku na samitu OEBS-a, koji se od danas održava u Skoplju.

Ambasada Ruske Federacije u Skoplju saopštila je danas na svom Fejsbuk profilu da je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov dobio poruku da je njegovo mesto na samitu OEBS-a, koji je danas počeo u makedonskom glavnom gradu, “rezervisano za NATO”.

Reagovala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, rekavši da na stolovima u sali postoji jasna manifestacija onoga o čemu je Lavrov govorio.

– Na stolovima u sali za sastanke Saveta ministara spoljnih poslova OEBS-a postoji jasna manifestacija onoga o čemu je Sergej Lavrov govorio u svom obraćanju: ‘Pod pritiskom Sjedinjenih Država, logika OEBS-a se zamenjuje agresivnom ideologijom NATO-a’ – stoji u reagovanju Zaharove.

2 COMMENTS

  1. LAVROV HRABRO OTKRIO STANJE U SVETU

    Svaka čast Lavrovu što je obznanio na koji način su SAD zločinački delovali u svetu, mada nije sve pomenuo. Najznačajnije je ponašanje SAD gasi polako OEBS, uništili su Iraka, Siriju, Libiju, Jugoslaviju (Srbiji još se otima KiM), Avganistana gde su napravljene na milijarde evra štete, uništili na milione ljudi i u tim zemljama doneli glad, bedu i jadi od kojih još dugo neće se oporaviti. Zlo da bude veće, pomogli su Ukrajinu da uništi rusku populaciju u Ukrajini, a sada kao mirotvorci pomažu Zelenskog kako bi mogao da uništi Rusiju. Situacija je, suprotno od želje Bajdena i njegovih poltrona, umesto da ekonomski unište Rusiju, uništava se ekonomski EU, pada proizvodnja, poskupela goriva, raste inflacija, smanjuje se broj zapošljenih, Ponašanje SAD je doveo do jačanje BRIKS-a i do učlanjena pola Afrike i J. Amerike. Kina ojačava i stavila se na strani Rusije, a udaljila od SAD i postala druga, ako nije i prva ekonomska sila na svetu ovom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here