pixabay.com
Foto: Ilustracija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je na sastanku Saveta bezbednosti da zemlje NATO uporno sprovode politiku proširenja i povećavaju vojno prisustvo u blizini beloruskih granica, a takođe održavaju provokativne vojne vežbe.

„Svoje aktivnosti opravdavaju nekakvim pretnjama koje navodno dolaze iz Belorusije. Rukovodstva Poljske i baltičkih država optužuju Belorusiju za nekakve mitske agresivne namere“, rekao je on.

Kako je istakao, zapadne zemlje su te koje sprovode provokativne aktivnosti.

„Već su vojnici povredili državnu granicu (beloruski graničari su saopštili da su dva letonska vojnika dva metra ušla na teritoriju Belorusije i potom se vratili). Danas ćemo to precizirati“, naveo je on.

Tu je i obučavanje predstavnika beloruske opozicije koji su otišli u inostranstvo za oružani prevrat u Belorusiji, rekao je Lukašenko na sastanku čiji je jedan insert objavljen na Telegram kanalu novinara koji prate aktivnosti predsednika.

„Još jednom želim da upozorim po tom pitanju nećemo biti blagi ni prema kome. Mada ti naši koji se nalaze u Poljskoj, Litvaniji i posebno u Ukrajini shvataju za šta ih tamo koriste“, rekao je beloruski predsednik.

Napeta situacija u svetu i to neposredno uz granice Belorusije, sankcioni pritisak ne daju nam mogućnost da budemo mirni, zaključio je Lukašenko.

1 COMMENT

  1. Od koga se bojite kosu ti koji će vas napasti,vi lažete Srbija se priprema da napravi invaziju,na KM i S Makedoju,(u vezi BIH je problem to neće moći i nikad nije nikakva sila uspjela pokoriti BIH)Ovo je moje lično mišljenje nemora biti istina.Pozzzzz

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here