Streljački savez Srbije

Damir Mikec osvojio je prvu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Sjajni strelac je u gađanju vazdušnim pištoljem stigao do srebra.

U izuzetno uzbudljivom finalu, Mikec je blistao i uspeo da se domogne druge pozicije. Ubedljvo je slavio Iranac Faragi sa 244,8 krugova, Mikec je imao 237,9 a treće mesto je pripalo Kinezu Pangu sa 217,6.

Damir je u nekoliko navrata bio na ivici ispadanja, ali je uspevao hicima koji su odlučivali, prvo da opstane u borbi za četvrto i peto mesto, kasnije i za treće i četvrto. Veliki kiks je napravio Ukrajinac Korošilov kada se odlučivalo o ostanku trojice strelaca i praktično omogućio Pangu i Mikecu dođu do odličja.

Ovo je najveći uspeh u karijeri Damira Mikeca, kome je u bogatoj kolekciji odličja nedostajala samo olimpijska medalja. Srpski as će se još jednom naći na vatrenoj liniji u miksu zajedno sa Zoranom Arunović.

Reprezentativac Srbije je u borbu za medalje ušao sa osmog mesta sa pogođenih 578 krugova. Isti rezultat ostvarili su i Kinez Pang na sedmom i Pakistanaca Jozef na devetom mestu. Kinez i Srbin su prošli dalje zahvaljujući većem broju pogođenih centara (22 i 21), dok je Jozef imao 13.

Pakistanac je imao sve u svojim rukama u poslednjem hicu. Da je pogodio centar išao bi u borbu za medalju. Na sreću Mikeca došao je do devetke i reprezentativac Srbije je ušao među osam najboljih.

U finale su ušli : Indijac Saurab (586), Kinez Žang (586), Nemac Rajc (584), Ukrajinac Korostilov (581), Iranac Forougi (580) i Kim iz Južne Koreje (579).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here