Prva ploča za kuću Manojlovića

0
 

Radovi teku po planu: Stiglo se do prve ploče
 

Porodica Manojlović je po drugi put izgubila krov nad glavom, prvi put u ratu, a drugi put u poplavama. Ima dvoje dece školskog uzrasta i staru majku. Ovaj klub je odmah reagovao i po odluci sa sastanka uprave kluba, jedan deo uprave krenuo je ka Loparama na čelu sa predsednikom Ljubišom Mirićem i članovima uprave Milanom Savanovićem, Duškom Malinovićem i Savom Jovićem.

 

Proslava jubileja

SKK "Sveti Sava" iz Altštetena 25. oktobra slavi 20 godina postojanja.

Zabava će se održati u Mercvekhali (Amtackerstr. – 9437 Marbach) sa početkom u 19 sati, a gosti su FMD Homolje iz Gosaua i orkestar Goci bend.

– Po dolasku u Lopare predsednik opštine Rade Savić i njegovi saradnici su nas lepo dočekali, a potom krenuli ka porodici Manojlović i lokaciji gde se objekat gradi. Po dogovoru sa domaćinom uprava našeg kluba je krenula u akciju, kupili su sav materijal i dovezli na lice mesta – kaže Mirić i dodaje:

– Manojlovići su obezbedili radnu snagu, sada je već izlivena prva ploča. Cilj je svima bio da se ova porodica useli pre zime, tako da se svi trude da se radovi privedu kraju. Klub "Sveti Sava" je nabavio i platio sav materijal i majstore. Opština Lopare je uradila projekat i pribavila sve potrebne dozvole za gradnju.

– Humanitarna akcija se nastavlja. Cilj nam je da se uključimo i u Srbiji koliko god možemo, da pomognemo nekoj porodici ili instituciji novcem koji smo već prikupili i koji još skupljamo i razmišljamo već gde ćemo ga uložiti – kaže Mirić, koji apeluje na sve ljude dobre volje da ne zaborave da imamo još mnogo porodica kao što je Manojlović.

Svaka pomoć je dragocena i poželjna. Sve informacije u vezi humanitarne pomoći možete dobiti na telefon: 079 293 26 94.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here