Košarkaši Partizana saznali su imena rivala u Evrokupu za sezonu 2021/22 pa će tako igrati u grupi A , u kojoj su još Lokomotiva Kubanj, Andora i Huventud.

Posle izvlačenja grupa, trener crno-belih Željko Obradović analizirao je protivnike.

– Mislim da je najvažnije od svega da mi oformimo ekipu i krenemo sa pripremama na vreme – Obradović posle žreba i dodao:

– Nadamo se da će svi igrači biti zdravi i spremni za sve napore koji nas čekaju ove godine. Mislim da je izuzetno važno kakve ćemo pripreme obaviti zato što sistem takmičenja iziskuje da praktično od prve utakmice budemo spremni i igramo na najvišem mogućem nivou – izjavio je Obradović za klupski sajt.

Timovi iz Evrokupa i ABA lige zaslužuju svaki respekt sa naše strane, tako ćemo se ponašati, svakom protivniku ćemo prilaziti na isti način, sa poštovanjem, ali uvek svesni onoga što su ciljevi koje smo postavili ispred nas, dodao je Obradović.

– Treba da sačekamo da oformimo ekipu i da se usredsredimo na ono što je najvažnije, a to je rad na terenu – poručio je Obradović.

Sportski direktor Zoran Savić ocenio je da je žreb veoma težak.

– Dve grupe su veoma slične, a najvažnija stvar je da se izborimo za jedno od prva dva mesta u grupi i na taj način obezbedimo prednost domaćeg terena u eliminacionoj fazi koja se igra na samo jednu utakmicu. Veoma je teško jer morate biti potpuno spremni od prvog meča grupne faze, nakon čega se u februaru i martu ulazi u fazu kada svaka utakmica znači opstanak ili nestanak iz takmičenja – istakao je Savić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime