Vesti
Strelac jedinog gola za Orlove Stefan Musonda (beli dres)

Fudbalerima Belih orlova iz Dajanele nikako da krene otkako je počela plej-of faza Druge državne lige Zapadne Australije. Posle dva remija bez pogodaka, proteklog vikenda poraženi su od novog prvaka lige Šamrok roversa – 4:1 (2:1).

Najjači srpski tim iz Perta ipak i dalje ima šansu da izvuče sezonu, pod uslovom da u poslednjem kolu, ove subote, na domaćem terenu pobedi Vaneru siti. Ako osvoje tri boda protiv direktnog konkurenta, Orlovi će postati vicešampioni i ući će u doigravanje s druge pozicije.

Protiv Šamroka su kao i dobrim delom ove sezone ispoljili svoju najveću boljku – neefikasnost. Orlovi su se kao po navici silno ispromašivali i na kraju pretrpeli izuzetno ubedljiv poraz, iako krajnji rezultat ne odgovara odnosu snaga na terenu.

Naime, domaćin je u prvom poluvremenu dva puta šutnuo u okvir gola Belih orlova i oba puta pogodio mrežu, a druga dva gola su usledila u finišu meča i bila su više plod slučajnosti i pada energije kod srpskog tima.

Izabranici trenera Depsotovskog su, s druge strane, imali više od igre i stvorili bolje prilike, ali kao da su zaboravili kako se trese mreža rivala. Jedini pogodak za Dajanelu postigao je Musonda u 36. minutu, kada je dao veliku nadu svom timu i pomogao Orlovima da rašire krila. Međutim, ništa konkretno do kraja meča nisu uspeli da učine i porahz je bio neminovan.

Bobi Despotovski je izveo sledeći sastav: Livingston, M. Vulin (Mari 86’), Vujačić, Eplbi, Merigan, Barker, Stepanovski, Musonda, K. Rizidis, Stefoski (Žmukić 80’), Sipits.
U predigri rezervnih timova pobedili su rezervisti Dajanele sa 3:1, a golove su postigli Hindson u 62. i Nikola Žmukić u 67. i 88. minutu. Rezerve Orlova su igrale u sastavu: Kacurkov, Zadeh, Olujić, Nikolić (Atai 51’), Hindson, Straton, Radonić, Mahamud JR, Žmukić, Mohamadi (Rajić 10’), Lazarev.

Rezervni tim Dajanele je šesti na tabeli sa 22 boda (sedam pobeda, jedan remi i sedam poraza).

U duelu mladih timova Orlovi su pretrpeli pravi debakl – 10:1 (3:1). Počasni pogodak za juniore Dajanele postigao je Džejkob Hindson. Juniori su igrali u sastavu: Digeh, Ivančević, Olujić, Igdeli, Rajić, Ma. Kateri, Hasan, Mu. Kateri, Ristić, Drljan, Hindson. Juniori su osmi na tabeli sa 15 bodova (pet pobeda i deset poraza).

Fudbaleri Dajanele u poslednjem kolu igraju kod kuće protiv Vaneru sitija, u subotu 3. oktobra od 15.00 časova, a predigra rezervnih timova je dva sata ranije.

DRUGA LIGA ZAPADNE AUSTRALIJE

PLEJ-OF GRUPA
Rezultati 4. kola: Šamrok Rovers – Beli orlovi 4:1, Mardok Uni – Džundalup siti 2:0, Gosnels siti – Vaneru siti 3:3.
1. Šamrok R. 4 4 0 0 9:2 12
2. Vaneru s. 4 2 1 1 14:7 7
3. Beli orlovi 4 1 2 1 3:5 5
4. Džundalup s. 4 1 1 2 4:8 4
5. Mardok Uni 4 1 1 2 4:8 4
6. Gosnels s. 4 0 1 3 7:11 1
Raspored poslednjeg, 5. kola (3. oktobar): Beli orlovi – Vaneru siti, Džundalup siti – Šamrok rovers, Mardok Uni – Gosnels siti.

Proradio i Madington

Posle četiri utakmice bez pobede, konačno je slavio i Beograd iz Madingtona. Klub srpske zajednice iz Perta savladao je u pretposlednjem kolu amaterske Premijer lige Zapadne Australije ekipu Saut Vest Finiksa sa ubedljivih 5:2.
Golove su postigli Sezar Orosko u 5, 42. i 69 i Samir Ramos u 25. i 80. minutu. Meč je odigran na stadionu Nikola Tesla u Madingtonu, gde su u predigri rezerve Beograda doživele debakl – 7:1. Jedinik gol za drugi tim Madingtona postigao je Dragan Milanković.
U poslednjem kolu Beograd igra u gostima protv ekipe Kvins, u nedelju 4. oktobra od 15.00 časova, na terenu Gamblosom Park. Ukoliko zabeleže još jednu pobedu, fudbaleri iz Madingtona završiće sezonu obeleženu velikim usponima i padovima na trećem mestu na tabeli.
Prvi je novi premijer Junajted iz Severnog Perta sa 36 bodova, a slede Kvinana junajted sa 29, Beograd sa 24, UVA Nedlands sa 23, dok Liming strajkersi i Hamersli roversi imaju po 22 boda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here