Prvenac Vidića, gol i Kolarova, Jovetić prvi strelac, a engleski klasik u finalu

0

 Fudbal je u centru pažnje američke sportske javnosti ovih dana
 

"Crveni đavoli" su do finala stigli trijumfom u poslednjem kolu Grupe A protiv Reala iz Madrida rezultatom 3:1 (Ešli Jang u 21. i 37, Havijer Ernandez u 80. minutu – Geret Bejl iz jedanaesterca u 27. minutu), i to na "Mičigen stadionu" u En Arboru, koji je bio pun (109.318 gledalaca).

 

 

A, prethodno tokom večeri je na kratko na prvom mestu bio Inter, i to zahvaljujući i Nemanji Vidiću. Srpski fudbaler je prvi zatresao mrežu Rome, u 45. minutu, a pobedu je potvrdio Juto Nagatomo u 69. minutu.

"Srećan sam, igrali smo baš kako sam i želeo. I igramo sve bolje kako utakmice prolaze. U odbrani smo bili posebno dobri, a Nemanja Vidić je pokazao da je pravi šampion. Takođe, igrali smo jako dobro i u napadu. Stvorili smo veliki broj šansi, izgledali smo ubojitije u završnoj četvrtini terena. Moramo samo ovako da nastavimo i da se ne predamo", rekao je trener Intera Valter Macari.

 

 

 

Na kraju, prvo mesto je pripalo Mančester junajtedu sa osam bodova, drugi je Inter sa šest, treća je Roma sa tri, a četvrti Real Madrid sa jednim bodom.

 

 Radost Nemanje Vidića posle gola

 

A, i pre nego što je počeo utakmicu protiv Milana u trećem, poslednjem kolu, Liverpul je već obezbedio prvu poziciju u Grupi B i mesto u finalu. To se dogodilo zahvaljujući ishodu utakmice Olimpijakosa i Mančester sitija (2:2, penalima 5:4), za koji su golove dali Stevan Jovetić, prvi strelac turnira sa pet golova, u 35. minutu i kapiten "građana" Aleksandar Kolarov iz jedanaesterca u 53. minutu. Grčki šampion je dva puta stizao prednost, golovima Dimitrijosa Dijamantakosa u 37. i 66. minutu, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

 

 

Pri izvođenju penala je zablistao i golman Olimpijakosa Roberto, dok se među sigurnim izvođačima sa "bele tačke" našao i Kolarov. Za Olimpijakos su bili precizni Samaris, Kolovos, Gazarijan, Punikalis i Papazoglu (Hart je zaustavio udarce Dosevija i Papadopulosa), a za Mančester siti su pogađali Silva, Kolarov, Zakolini i Guideti, dok nisu bili precizni Milner, Sinkler i Ričards.

 

 

U poslednjoj utakmici ligaškog dela takmičenja, Liverpul je savladao Milan sa 2:0 (Džo Alen u 17, Suso u 90. minutu), a trijumf ekipe za koju nije igrao Lazar Marković zbog povrede je mogao da bude ubedljiviji da je novajlija Riki Lambert realizovao jedanaesterac u 28. minutu.

 

 

 

 

 

Na tabeli Grupe B je prvi Liverpul sa osam bodova, ispred Mančester sitija i Olimpijakosa sa po pet i Milana bez bodova.

 

Finalna utakmica između Mančester junajteda i Liverpula biće odigrana u Majamiju u utorak od 2 časa.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here