Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem, po najnovijoj odluci Prezidijuma Evropske streljačke konfederacije, biće održano u Osijeku u maju, zajedno sa EP u disciplinama malokalibarskim oružjem i u gađanju glinenih golubova.

Po prvobitnom kalendaru, EP vazdušnim oružjem je trebalo da bude održano od 26. februara do 6.marta, u finskom gradu Lohja, a početkom ove nedelje lokalni Organizacioni komitet saopštio je da zbog razvoja situacije oko pandemije korona virusa nije u mogućnosti da bude domaćin i otkazao šampionat.

Čelnici Evropske streljačke konfederacije su odmah najavili da će probati da nađu novo rešenje, a na poslednjem sastanku Prezidijum je odlučio da se odredi novi termin šampionata vazdušnim oružjem i da se dva prvenstva Starog kontinenta spoje u jedno.

Osijek je odavno bio izabran za domaćina Šampionata Evrope malokalibarskim oružjem, koji je predviđen za termin 23.maj – 6. jun.

Još nije određen kalendar takmičenja, odnosno da li će EP vazdušnim oružjem biti organizovano neposredno pre šampionata Starog kontinenta malokalibarskim oružjem ili će se takmičenja u jednom delu preklapati.

Na oba prvenstva će „na talonu“ biti i olimpijske kvote, na prvesntv vazdušnim oružjem biće podeljeno šest – po dve vazdušnom puškom za muškarce i žene i po jedna vazdušnim pištoljem u obe konkurencije.

Na šampionatu kontinenta MK oružjem strelci boriti za četiri kvote, za po jednu u svakoj olimpijskoj disciplini: puška trostav muškarci, puška trostav žene, sport pištolj žene i pištolj brza paljba muškarci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here