Foto: MN Press
Dušan Ivković

Legendarni jugoslovenski i srpski trener Dušan “Duda” Ivković preminuo je u 78. godini života. Širom Evrope i sveta šalju se poruke žaljenja zbog gubitka košarkaškog velikana, a jednu od njih uputio je i prvi čovek Evrolige, Đordi Bertomeu. 

Bartomeu je izjavio da nijedan trener nije imao veći uticaj na košarku od Dude Ivkovića.

Duda Ivković je trener koji je dva puta osvajao Evroligu i oba puta je to učinio sa ekipom Olimpijakosa, prvi put 1997. godine, a potom i 15 godina kasnije.

Zbog toga, ali i zbog mnogobrojnih titula, trofeja, medalja i rezultata, on je svrstan među najbolje trenere u Evropi, ali i na svetu.

Prvi čovek Evrolige, Đordi Bertomeu, poslao je dirljivo pismo podrške porodici, ali i žaljenje zbog gubitka koji je košarka pretrpela, a mi ga ćemo ga preneti u celosti.

– Svi u Evroligi smo izuzetno tužni zbog vesti da je naš veliki prijatelj i pravi gigant našeg sporta Duda Ivković otišao tako iznenada. Nije nikakvo preterivanje da se kaže da je Duda na evropsku košarku imao veći uticaj nego ijedan drugi trener, od odrastanja u jednoj od kolevki košarke Beogradu do vođenja brojnih timova do najvećih uspeha.

– I više nego po uspesima, Duda će biti upamćen kao istinski vođa hiljadama svojih igrača i generacijama trenera. Košarka je izgubila jednog od svojih pionira, ali nasleđe trenera Ivkovića živi i živeće kroz evropsku košarku koju je podigao do današnjih visina – poručio je Bertomeu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here