EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Čelnik Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejsus objavio je da je u samoizolaciji nakon što je imao kontakt s osobom koja je testirana pozitivno na covid-19.

Tedros je napisao na Tviteru u nedelu naveče da se „oseća dobro i nema simptoma“, ali da će biti „u samoiziolaciji u skladu protokolima SZO, i radiće od kuće“.

U ponedeljak je agencija UN-a za javno zdravlje pokušala da otkloni dezinformacije o Tedrosovoj samoizolaciji, navodeći na Tviteru da on lično, „nasuprot nekim netačnim izveštajima“, nije pozitivno testiran.

Generalni direktor WHO bio je na prvoj liniji globalne borbe protiv pandemije koronavirusa, koja je zarazila najmanje 36,5 miliona ljudi i dovela je do više od 1,2 miliona smrtnih slučajeva, sudeći po brojkama koje je potvrdio univerzitet Džon Hopkins.

U tvitu se ne navodi ko je među njegovim kontaktima bio zaražen. UN-ova zdravstvena agencija smeštena je u Ženevi, gde se broj zaraženih povećava i strože restrikcije su uvedene u nedelju u cilju suzbijanja širenja virusa. Više od 1.000 novih slučajeva zaraze potvrdi se odnedavno svakog dana u regiji od oko 500.000 ljudi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here