EPA/Stepan Franko
Pucnjava u Kijevu

U centru Kijeva, glavnog grada Ukrajine, za sada nepoznati napadači pucali su na automobil lokalnog poslanika, a tom prilikom ubijen je njegov trogodišnji sin.

Za volanom je u trenutku napada bio Vjačeslav Soboljev, biznismen i poslanik regionalnog saveta, javio je Rojters, pozivajući se na policijske izvore.

Ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova nije objavilo ko je vlasnik automobila, kao ni identitet žrtve, navodi britanska agencija.

“Posle ranjavanja, dete je umrlo u vozilu hitne pomoći na putu ka bolnici”, navelo je ukrajinsko ministarstvo na Fejsbuku.

Soboljev je biznismen iz Donjecka, a u periodu od 2010. do 2011. bio je izvršni direktor ukrajinskog “Naftogasa”.

В Киеве обстреляли Range Rover и убили 3-летнего ребенка депутата Соболева

В Киеве обстреляли Range Rover и убили 3-летнего ребенка депутата Соболева

Gepostet von Информатор Киев am Sonntag, 1. Dezember 2019

 

Kijev pod opsadom

Vjačeslav Soboljev je policiji ispričao da se pucnjava dogodila kada je, tokom povratka kući iz jednog kijevskog restorana, zastao na semaforu. Prema pisanju Uniana, biznismen je začuo pucnjavu, a njegova žena je počela da vrišti. Na zadnjem sedištu automobila bio je njihov trogodišnji sin Aleksander.

Soboljev je, kako pišu mediji, sa detetom u rukama potrčao tražeći pomoć.

“Dete je preminulo u kolima Hitne pomoći na putu do bolnice”, napisao je na Fejsbuku ukrajinski ministar unutrašnjih posova.

Prema pisanju Uniana, trogodišnje dete imalo je prostrelne rane glave.

Kijev je trenutno pod opsadom, pošto policija sprovodi akciju potrage za napadačima.

Ko je Vjačeslav Soboljev

Soboljev (48) je poslanik u parlamentu grada Kijeva, iz redova bivšeg predsednika Petra Porošenka. Na tu funkciju izabran je 2015. godine. Član je odbora za budžet i finansije.

Soboljev, prema pisanju ukrajinskih medija, poseduje nekoliko kompanija u oblasti energetike. Tokom 2010. i 2011. bio je direktor u ukrajinskoj državnoj energetskoj kompaniji “Naftogas”. Rodom je iz krajnje istočne oblasti Donjeck, a pojedini ukrajinski mediji navode ga kao jednog od finansijera proruskih aktivista u toj oblasti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here