EPA-EFE

Veliko slavlje nastupilo je u Milvokiju posle titule košarkaša Baksa koji su u šestoj utakmici finala savladali Finiks i doneli franšizi pehar posle 50 godina.

Na ulicama je bukvalno sve eksplodiralo, slavilo se, klicalo Janisu i igračima Majka Badenholzera, a prema navodima američkih medija, bilo je i nemilih scena. Čak i pucnjave, i to ne u vazduh.

Mnogo euforije, alkohola u noći slavlja dovelo je i do obračuna na ulicama, i to vatrenim oružjem kojim je povređeno troje osoba.

Lokalna policija je saopštila da je troje osoba povređeno u dva odvojena napada vatrenim oružjem. U  jednom je ranjen 22-godišnji mladić, a drugi, 19-godišnjak, priveden, dok su u drugoj pucnjavi ranjeni 19-godišnja devojka i 32-godišnji muškarac.

Srećom po ranjene, brzo su zbrinuti u bolnicu u njihove porvede nisu opasne po život.

Oba napada vatrenim oružjem desila su se preko reke Milvoki, koja razdvaja halu “Fiserv forum” i veliki trg na kojem su se ugrubo okupilo 65.000 navijača i uživo pratilo meč Baksa i Finiksa. Na tom mestu je odmah posle organizovana velika pobednička žurka.

Američki mediji prenose da se pucnjava čula i u direktnom uključenju jedne od televizija sa mesta okupljanja navijača Baksa.

U večeri velikog slavlja povređen je i jedan policajac, on ipak lakše, pošto je bukvalno pregažen od stampeda ljudi koji su se probijali kroz masu do mesta gde se pratila utakmcia na video bimu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here