EPA/Sergei Ilnitsky
Ruska policija (Foto: Arhiva)

Trinaest osoba, među kojima sedmoro dece, poginulo je u pucnjavi u školi u Iževsku, saopštio je Istražni komitet Rusije. U napadu je ranjeno 14 dece i sedmoro odraslih, a utvrđen je i identitet napadača.

Kako se navodi, napadač je bio obučen u crnu majicu sa nacističkim simbolima i nosio je fantomku.

“Napadač je izvršio samoubistvo. Nosio je crnu majicu sa nacističkim simbolima i fantomku. Kod sebe nije imao dokumenta, trenutno se utvrđuje njegov identitet”, dodaje se u sapštenju.

Na snimcima koje je objavio Istražni komitet prikazano je telo napadača koji se ubio nakon pucnjave u školi. On je obučen u crno, a na dukserici ima nacističku svastiku.

U učionici gde je pronađeno njegovo telo, stolice i stolovi su prevrnuti, a po podu su razbacane školske torbe učenika. Tragedija se, po svemu sudeći, dogodila tokom časa – na stolovima su ostali da stoje udžbenici.

Pored tela napadača pronađena su dva traumatska pištolja prepravljena za ispaljivanje bojeve municije, kao i prazni i puni šaržeri, saopštila je pres služba Ruske garde.

Ruski istražitelji utvrdili su kasnije identitet napadača na školu. U pitanju je Artjom Kazancev, rođen 1988. godine, rodom iz Iževska, koji je završio tu školu.

“Proučava se ličnost napadača, kao i njegovi pogledi i okruženje. Proverava se njegova privrženost neofašističkim stavovima i nacističkoj ideologiji”, saopštio je Istražni komitet.

Takođe se dodaje da je u toku pretres njegovog prebivališta.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Udmurtije, policija je primila dojavu o pucnjavi u školi broj 88 u gradu Iževsku. Na lice mesta odmah su otišli pripadnici policije.

Šef Udmurtije Aleksandar Brečalov, takođe je ranije saopštio da je u pucnjavi u školi poginuo radnik obezbeđenja, a među decom ima žrtava i povređenih. Kako je naveo, policija je opkolila školu, a sve hitne službe rade na licu mesta.

Učenici i nastavnici trenutno su evakuisani,

1 COMMENT

  1. Putin je otvorio ‘pandorinu kutiju’ i nema nazad. Sve što radi obiće mu se kao bumerang o glavu, jer kako kaže stara izreka – ko šta seje to će i požnjeti. On je sejao vetar i požnjeće oluju gneva, dok ne ode u propast i zaborav. Nažalost, uvek strada nevin narod, naročito deca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here