EPA/Martin Sylvest

Fudbaleri Partizana doživeli su bolan poraz u prvoj utakmici četvrtog kola kvalifikacija za Ligu konferencije. Izabranici Igora Duljaja poraženi su rezultatom 5:0 (2:0) na gostovanju danskom Nordsjelandu, a utisak je da je srpski predstavnik mogao da bude poražen i znatno ubedljivije.

Crno-bele očekuje praktično “nemoguća misija” kada je plasman u grupnu fazu LK u pitanju.

Od starta meča bilo je evidentno da domaćin na stadionu “Rajt tu drim” igra bolje, ali se nije mogao naslutiti apsolutni krah beogradskog kluba.

Već u 11. minutu je Frese doveo Nordsjeland u vođstvo posle smušene reakcije odbrane Duljajevog tima.

U drugom poluvremenu golove su postigli Ingvartsen, Viladsen i Ilić, koji je zatresao svoju mrežu. O odnosu snaga na terenu najbolje svedoči činjenica da je najkorisniji igrač Partizana bio golman Jovanović, koji je primio pet golova.

Mogao je Nordsjeland još ubedljivije da slavi, a u nekim trenucima Partizan je delovao kao nedorastao rival danskom timu.

O tome kako se rezultatski kreće Partizan, najbolje svedoči činjenica da je 2018. godine tim iz Humske igrao dvomeč kvalifikacija za Ligu Evrope upravo sa Nordsjelandom i da je prošao dalje sa obe pobede. U 2023. godini ishod nije mogao biti različitiji.

Partizan u nedelju u Superligi Srbije igra protiv Javora u Beogradu, a revanš sa Nordsjelandom zakazan je za stadion u Humskoj 31. avgusta – za tačno sedam dana.

Crno-beli su u prethodnoj rundi eliminisali Sabah iz Azerbejdžana, uprkos činjenici da su na prvom meču izgubili sa 2:0. U Beogradu su posle boljeg izvođenja penala obezbedili nastavak takmičenja u najmlađem evropskom klupskom takmičenju.

I Nordsjeland je u prva dva kola bio slobodan, a u trećoj rundi je porazio rumunski FCSB ukupnim rezultatom 2:0. U prvom meču u Bukureštu nije bilo golova, a prolaz dalje Dancima je donela pobeda u Farumu.

Crno-beli su u prva tri kola Superlige Srbije osvojili sedam bodova – posle remija sa ekipom TSC, savladali su Vojvodinu i niški Radnički. Što se tiče Nordsjelanda, trenutno su drugi na tabeli danske Superlige sa 12 osvojenih bodova iz pet utakmica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here