D. Matić
Sveštenik Dragan i Aleksandar Dimitrov sa decom

Ako se kaže da je Sveti Nikola najmasovnija kućna slava među Srbima i da je slavi pola Srbije, a ona druga polovina ide na slavu, onda za Svetog Savu možemo slobodno da kažemo da je najmasovnija slava koja se ne obeležava samo u crkvenim parohijama već i u školama i udruženjima širom dijaspore i to ne samo onim koja nose ime našeg prvog svetitelja i prosvetitelja.

Obred: Svi uz slavski kolač

Obeležavanje Savindana u bonskoj parohiji Vasnesenja Gospodnjeg koje je ove godine bilo iz dva dela počelo je jutarnjom liturgijom koju je služio nadležni paroh Dragan Čolaković. Tokom liturgije otac Dragan se obratio vernicima u hramu koji je bio ispunjen do poslednjeg mesta, nadahnutom besedom o liku i delu Svetog Save i zbog čega se on slavi.

Recitatori su prvi dobili paketiće

Duhovni deo u hramu završen je recitacijama i pesmama u čast prosvetitelju koje su pripremili najmlađi parohijani i podelom svetosavskih paketića sa slatkišima prvo onima koji su učestvovali u programu, a onda i svim prisutnim mališanima koji su na Savindan došli u hram.

Sa službe na druženje

Svečani ručak

Slavlje je nastavljeno zabavnim delom u sali preko puta crkve gde je priređen svečani ručak, a za dobro raspoloženje pobrinuo se Slaviša Korać koji je uveseljavao prisutne goste. Pevalo se i igralo do kasnih poslepodnevnih sati.

Kumovi

Kuma ovogodišnje slave bila je Veselka Puzavac, a od nje je kumstvo za narednu godinu preuzeo Siniša Zekonja

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here