Tanjug
Milorad Pupovac

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskoj Milorad Pupovac izjavio je u Zagrebu da je glavni zadatak srpskih i hrvatskih političara da utišaju govor mržnje.

– U aktuelnom kontekstu, naročito je važno da se utiša govor mržnje i svako slavljenje zločinaca kao nacionalnih heroja. Utišavanje glasova mržnje prvenstveni je zadatak nas koji se obraćamo s političkih, ali i crkvenih govornica – rekao je Pupovac, otvarajući Božićni prijem Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj.

Pupovac je kazao da je današnji Božićni prijem SNV drugačiji od prethodnih „zahvaljujući činjenici da predstavnici vlada Srbije i Hrvatske prisustvuju u ovako značajnom i važnom sastavu“, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve, na čelu sa patrijarhom Porfirijem.

Na božićnom prijemu SNV su ministri spoljnih poslova i evropskih integracija Srbije, Ivica Dačić i Tanja Miščević, ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Srbije i predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov.

Prisutni su i članovi Vlade Hrvatske, uključujući premijera Andreja Plenkovića koji se uoči prijema pozdravio sa Dačićem.

1 COMMENT

  1. Da da to je točno
    Zabranjen je srpski jezik i ćirilica
    U hrvatskoj,
    Tesla može biti na kovanici hrvatskog evra …
    U Srbiji isto tako treba hrvatima uraditi , sva prava koja imaju Srbi u hrvatskoj…
    Takva prava mogu imati hrvati u Srbiji.
    Demokratski i europski
    Kak drugačije
    Štovano pučanstvo
    🇷🇸☦️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here