Printscreen/Youtube
Vladimir Putin u razgovoru sa američkom novinarkom

Ruski predsednik Vladimir Putin je, u intervjuu za CNBC, novinarki te američke TV stanice Hendli Gambl opširno odgovorio na pitanje da li Rusija koristi gas kao oružje.

– Rusija uopšte ne koristi nikakvo oružje, ako ste obratili pažnju…To je upravo politički motivisano naklapanje koje nema nikakvu osnovu što se tiče primene energetike kao neke vrste oružja – rekao je, između ostalog, Putin.

On je ukazao i da Rusija povećava, a partneri iz drugih zemalja, uključujući SAD, smanjuju isporuke u Evropu. Međutim, i pored podrobnog odgovora ruskog predsednika, usledilo je novo pitanje novinarke: “Videli smo globalni skok cena i kako možete da naterate Evropu da poverujete da ste pouzdan partner kada ne isporučujete tu energiju kroz gasovode?”

Putinov odgovor je iznenadio mnoge prisutne, a i samu američku novinarku.

– Lepa, simpatična žena. Ja joj pričam jedno, a ona meni nešto sasvim drugo. Kao da nije čula šta sam rekao – kazao je Putin, ponovivši da Rusija povećava, a ne smanjuje, isporuke gasa.

Putin je, inače, u intervjuu govorio o brojnim temama, između ostalog o tome da li će se kandidovati na narednim predsedničkim izborima i o potencijalnom nasledniku, novim blokovima koji se stvaraju svetu ali i zašto misli da Amerika pravi grešku prema svojoj valuti.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime