EPA-EFE/SERGEI GUNEYEV/SPUTNIK
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je američkog predsednika Džozefa Bajdena kao karijernog političara, dok za bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa misli da je upečatljiva ličnost.

On je u intervjuu za En-Bi-Si njuz (NBC), koji će u celini biti emitovan u ponedeljak, istakao da je Bajden iskusan političar i da se značajno razlikuje od Trampa, jer je sadašnji predsednik karijerni političar pošto je praktično ceo svoj radni vek proveo u politici, prenosi TASS.

– On je sasvim drugi tip osobe, i zbog toga postoje neke prednosti i neke mane, ali mi to uliva veliku nadu da neće biti impulsivnih poteza sadašnjeg američkog predsednika – rekao je Putin.

On je naveo i da ga ne brinu ranije Bajdenove primedbe na njegov račun, kada ga je tokom jednog intervjua za Ej-Bi-Si nazvao ubicom.

Prema Putinu, korišćenje takvih etiketa postalo je normalno za američku političku kulturu, verovatno pod uticajem Holivuda, ali to u Rusiji ne izgleda normalno.

– Uvek sam se rukovodio interesima ruskog naroda i ruske države, a tokom svog mandata navikao sam se na sve moguće vrste napada i ništa me od toga ne iznenađuje – naglasio je Putin.

– Ja i sada verujem da je Tramp izvanredan pojedinac, talentovana osoba, inače ne bi postao predsednik SAD – rekao je Putin.

Ruski predsednik je primetio da je Tramp neobična osoba koja može da vam se sviđa ili ne sviđa , ali da nije deo klasičnog američkog establišmenta, i da je činjenica da se to nekima ne dopada.

U četvrtak je Tramp zatražio od Bajdena u pisanoj izjavi da Putinu uputi “najtoplije pozdrave“ na predstojećem samitu u Ženevi.

Bivši predsednik SAD je naglasio da je njegov sastanak sa ruskim liderom u Helsinkiju u Finskoj 2018. godine bio “sjajan i vrlo produktivan“.

Putin i Bajden sastaće se u Ženevi 16. juna, a ovo će biti prvi rusko-američki samit od Putinovog sastanka s Trampom 2018. godine.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime