EPA/Sergei Guneyev
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je američkog predsednika Džozefa Bajdena kao karijernog političara, dok za bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa misli da je upečatljiva ličnost.

On je u intervjuu za En-Bi-Si njuz (NBC), koji će u celini biti emitovan u ponedeljak, istakao da je Bajden iskusan političar i da se značajno razlikuje od Trampa, jer je sadašnji predsednik karijerni političar pošto je praktično ceo svoj radni vek proveo u politici, prenosi TASS.

– On je sasvim drugi tip osobe, i zbog toga postoje neke prednosti i neke mane, ali mi to uliva veliku nadu da neće biti impulsivnih poteza sadašnjeg američkog predsednika – rekao je Putin.

On je naveo i da ga ne brinu ranije Bajdenove primedbe na njegov račun, kada ga je tokom jednog intervjua za Ej-Bi-Si nazvao ubicom.

Prema Putinu, korišćenje takvih etiketa postalo je normalno za američku političku kulturu, verovatno pod uticajem Holivuda, ali to u Rusiji ne izgleda normalno.

– Uvek sam se rukovodio interesima ruskog naroda i ruske države, a tokom svog mandata navikao sam se na sve moguće vrste napada i ništa me od toga ne iznenađuje – naglasio je Putin.

– Ja i sada verujem da je Tramp izvanredan pojedinac, talentovana osoba, inače ne bi postao predsednik SAD – rekao je Putin.

Ruski predsednik je primetio da je Tramp neobična osoba koja može da vam se sviđa ili ne sviđa , ali da nije deo klasičnog američkog establišmenta, i da je činjenica da se to nekima ne dopada.

U četvrtak je Tramp zatražio od Bajdena u pisanoj izjavi da Putinu uputi “najtoplije pozdrave“ na predstojećem samitu u Ženevi.

Bivši predsednik SAD je naglasio da je njegov sastanak sa ruskim liderom u Helsinkiju u Finskoj 2018. godine bio “sjajan i vrlo produktivan“.

Putin i Bajden sastaće se u Ženevi 16. juna, a ovo će biti prvi rusko-američki samit od Putinovog sastanka s Trampom 2018. godine.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here