Tanjug/AP
Vladimir Putin i Džo Bajden

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su na samitu sa američkim liderom u Ženevi definisani ključni stavovi u kojima može doći do približavanja dve zemlje . Postoje stvari koje su apsolutni prioritet i koje predstavljaju interes za obe zemlje, rekao je Putin i dodao da je Bajden profesionalac kojem ništa ne promiče.

– Definisali smo pravce i tačke gde možemo govoriti o mogućem približavanju pozicija u budućnosti. Postoje stvari koje i za nas i za Sjedinjene Države predstavljaju apsolutni prioritet i interes – rekao je Putin samo dan nakon sastanka sa američkim kolegom u Ženevi.

On je naveo da u to spada pitanje obuzdavanja trke u naoružanju.

Ruski predsednik je rekao da slika koju o američkom predsedniku Džozefu Bajdenu stvaraju mediji nema nikakve veze sa realnošću.

– Želim da kažem da ta slika predsednika Bajdena koju stvaraju mediji, i naši i čak američki mediji, nema nikakve veze sa realnošću – rekao je Putin.

Kako je dodao, Bajden je profesionalac i s njim se mora veoma pažljivo raditi da se nešto ne bi propustilo.

– Njemu samo ništa ne promiče, budite uvereni u to – rekao je ruski predsednik.

Prema njegovim rečima, američki predsednik sve radi vešto. Atmosferu na pregovorima je ocenio kao dobronamernu.

– On (Bajden) je koncentrisan, zna šta želi da postigne i to radi vrlo vešto, to se odmah -oseti. Ali, pri svemu tome atmosfera je bila dobronamerna – rekao je Putin.

Putin je još rekao da računa da će Bajdena pustiti da radi i da se situacija koja je postojala u rusko-američkim odnosima proteklih godina neće ponoviti.

– Nadam se da neće biti kao što je bilo prethodnih godina i da će ga pustiti da radi na miru – rekao je on.

– Mi ćemo sa svoje strane štititi naše interese. Spremni smo da nastavimo ovaj dijalog onoliko koliko bude bila spremna američka strana – zaključio je Putin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here