EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY/KREMLIN POOL/SPUTNIK
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je danas da se ”specijalna vojna operacija u Ukrajini” odvija prema planu Ministarstva odbrane Rusije.

– Dinamika operacije je pozitivna. Nadam se da će nam se naši borci pružiti još razloga za zadovoljstvo svojim rezultatima na bojnom polju – rekao je Putin.

Rusko Ministarstvo odbrane je 13. januara objavilo da su ruske snage prethodnog dana prezuele kontrolu nad gradom Soledar, koji se nalazi u blizini Bahmuta, važnog saobraćajnog čvorišta preko koga se snabdevaju ukrajinske trupe u Donbasu.

Putin je ekonomsku situaciju u Rusiji ocenio kao stabilnu.

– Situacija je bolja ne samo od onoga što su predviđali naši protivnici, već i mi – rekao je Putin i dodao da “situacija nije samo stabilna, već sasvim zadovoljavajuća”.

Ruski predsednik je naveo da je nezaposlenost, kao jedan od glavnih makroekonomskih pokazatelja Rusije, na istorijskom minimumu.

– Inflacija je niža od očekivane i ima, što je najvažnije, opadajući trend. Verujem da će do kraja prvog kvartala ove godine pasti sa sadašnjih 11,9 odsto, na možda pet – rekao je on.

Putin je istakao da su industrijska proizvodnja, poljoprivreda i građevinarstvo u zemlji takođe u porastu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here