EPA
Vladimir Putin i Si Đinping

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je kineskom predsedniku Si Đinpingu Nacionalni dan Kine i tom prilikom ukazao na uspešnu saradnju Moskve i Pekinga koje povezuju napori u cilju izgradnje demokratičnijeg i pravednijeg svetskog poretka.

Putin je konstatovao da se rusko-kineski odnosi dinamično razvijaju u duhu strateške saradnje i partnerstva.

“Bez obzira na složenost međunarodne situacije, Rusija i Kina sarađuju u najrazličitijim pravcima, a zahvaljujući zajedničkim ciljevima i naporima biće moguće izgraditi demokratičniji i pravedniji svetski poredak i suprotstaviti se savremenim pretnjama i izazovima. Želim da potvrdim spremnost za nastavak našeg dijaloga i tesne saradnje na korist prijateljskih naroda Rusije i Kine”, istakao je Putin u telegramu koji je objavljen na sajtu Kremlja.

U poruci povodom 73. godišnjice od osnivanja Kine, ruski predsednik je ukazao da su opštepriznati uspesi koje je Kina postigla u socijalno-ekonomskoj, naučno-tehničkoj i drugim oblastima.

“Vaša država zasluženo uživa autoritet na svetskoj sceni i igra važnu i konstruktivnu ulogu u rešavanju aktuelnih pitanja regionalne i globalne agende”, poručio je Putin.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here