EPA/Alexei Dancihev
Vladimir Putin

Gasovod “Turski tok” radi bez prekida i evropski partneri moraju da budu zahvalni Turskoj na tome, poručio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Sočiju.

– Verujem da naši evropski partneri moraju da budu zahvalni Turskoj na njenoj podršci neometanom tranzitu našeg gasa na evropsko tržište – rekao je Putin, a prenosi Tass.

On je izrazio očekivanje da će danas biti potpisan memorandum o razvoju trgovinsko-ekonomskih veza dve zemlje. Ruski predsednik zahvalio je Erdoganu na naporima, koje je uložio da bi se rešilo pitanje isporuka žita iz Ukrajine.

Erdogan je rekao da Ankari i Moskvi predstoji otvaranje nove stranice u bilateralnim odnosima i saradnji.

– Verujem da će naš razgovor otvoriti novu stranicu u odnosima dve zemlje. Želeo bih da razgovaramo o pitanjima energetske saradnje, izvoza žita preko Crnog mora, turizmu i regionalnim pitanjima – naveo je Erdogan.

On je istakao da će jedna od tema razgovora biti i pitanje Sirije.

– Za nas je važna borba protiv terorizma u regionu. Danas svet prati razgovore u Sočiju – istakao je turski predsednik, a Putin je potvrdio da će ta tema biti na dnevnom redu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here