EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je NATO bombardovanje SRJ 1999. godine bilo nedopustivo.

– To što je Zapad uradio je zapravo nedopustivo. Oni su, u suštini, pokrenuli rat u centru Evrope – rekao je Putin u dokumentarnom filmu „Beograd“ koji je snimio ruski novinar Andrej Kondrašov za televiziju „Rusija 1“.

Svetska premijera dokumentarnog filma „Beograd“ biće održana u Ruskom domu 24. marta, tačno 25 godina nakon što su prve bombe agresora pale na srpsko tlo. Film će istog dana biti emitovan i na ruskoj državnoj televiziji „Rusija 1“.

U filmu učestvuju očevici i političari, posmatrači i neposredni učesnici tih tragičnih događaja. Film prikazuje njihov odnos prema bombardovanju Srbije koji se desio pre tačno dve i po decenije.

Prvi put nakon pobede na predsedničkim izborima za film govori predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin. U filmu učestvuju i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril, ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov i drugi.

8 COMMENTS

  1. Oni koji hrle u zagrljaj NATOA ne bi smjeli zaboraviti da je takav “zastitnik”
    izvrsio nad bivsom Jugoslavijom najveci zlocin u historiji covjecanstva,
    veci od nacisticke Njemacke, jer bombardovanje osiromasenim uranijumom
    je zagadilo to podrucje do kraja svijeta, izlazuci sve buduce generacije
    povecanom oboljenju od raka i mnogim drugim zdravstvenim problemima.
    Treba li cekati kraj svijeta da bi se njihovim vodjama i naredbodavcima
    sudilo?

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  3. Najveca pomoc je da nas zaboravite. Dictaturu niko nevoli, jadan narod Rusije.
    Uskoro idete u Hag, nadam se

  4. Sta trabuljate hoćete da vam sin dovede dečka u kuću samo izvolite idite vi na zapad niko vam nebrani i budite dio njihovih poremecenih vrijednosti i zivite zivotom sluge gradjanina drugog reda itd…bili ste medju njima radili ste snjima onda sigurno znate o čemu pričam ili naprosto volite tako samo izvolite ali ja kao i većina slobodarskog naroda ove zemlje koji cjene patrijarhalne vrednosti NJET

  5. Pa zasto su braca Rusi dopusti bombardovanje, kad nast Srbe toliko volite? NIkad, ali nikad u istoriji Rusi nisu pomagali Srbima, ali obrnuto je uvek bilo. Ruska laz je jasna i ptreglasna ! Samo IQ 87 ovo ne zna – jer i ne moze to da shvati sa takvom niskom inteligencijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here