EPA/Alexei Dancihev
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je tokom današnjeg razgovora sa Aleksandrom Lukašenkom, predsednikom Belorusije da su SAD dopremile u Evropu oko 200 komada nuklearnog taktičkog naoružanja i da je 257 borbenih aviona iz više zemalja članica NATO spremno za tu namenu.

Putin je istovremeno potvrdio da će u narednim mesecima Moskva isporučiti Belorusiji nove taktičke raketne sisteme kratkog dometa Iskander M, prenosi TASS.

– U skladu sa našim ranijim dogovorom odlučeno je da u narednim mesecima Belorusiji isporučimo Iskander-M taktičke raketne sisteme koji, kao što znate koriste i balističke i krstareće rakete i u standardnoj i u nuklearnoj modifikaciji – rekao je Putin.

Pored toga, ruski predsednik je upoznao predsednika Lukašenka da je vlada Rusije u bliskom kontaktu sa nadležnim agencijama UN oko pitanja globalnog snabdevanja žitaricama i veštačkim đubrivom.

– Ja ponavljam da se vratimo pitanjima koja su najurgentnija, a to su snabdevanje hranom i đubrivom na globalnom nivou. U neposrednom kontaktu smo sa nadležnim specijalizovanim agencijama UN – rekao je Putin.

Na snimku sastanka sa Lukašenkom koji je na društvenim mrežama objavio reporter državne televizije Rusija 1, Putin je podsetio da su Rusija i Belorusija glavni dobavljači đubriva na globalnom tržištu, preneo je ranije Rojters.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here