EPA-EFE
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija dokazala da je sposobna da odgovori na najteže izazove, dodajući da ona nikome neće dozvoliti da se meša u njene unutrašnje stvari, i da će nastaviti da brine o svojim demokratskim institucijama.

– Samo jedinstveni možemo da realizujemo sve što smo zamislili. Dokazali smo da je Rusija spremna da odgovori na svaki izazov – rekao je Putin tokom obraćanja pred Federalnom skupštinom, prenosi RIA.

Putin je istakao da su se borbene sposobnosti Oružanih snaga Rusije višestruko uvećale, i da ruske snage na svim pravcima ”samouvereno napreduju i oslobađaju teritorije”.

– Rusija nije započela ovaj rat (u Ukrajini), ali ćemo učiniti sve da iskorenimo nacizam i zaštitimo suverenitet naših građana – rekao je Putin.

Naveo je da su strateške nuklearne snage Rusije u stanju pripravnosti.

Govoreći o odnosima sa SAD, Putin je ocenio da Vašington preduzima ”otvoreno neprijateljske akcije”, nastojeći da Moskvi nanese ”strateški poraz” na bojnom polju.

– Zapad želi, isto kao i Ukrajini, da nam unese neslogu i oslabi nas iznutra. Ali preračunali su se, naišli su na čvrst stav i odlučnost našeg multinacionalnog naroda –  rekao je Putin, i dodao da su predstavnici raznih etničkih grupa, kultura i veroispovesti na delu pokazali da je jedinstvo ruskog naroda ”kolosalna snaga koja sve pobeđuje”.

3 COMMENTS

  1. Ti si tsami Rusi nagomilano djubre tvoje vecne vladavine. Zivela Rusija – bez ovog malog spijuncica i mafijasa. aj koji se krije iza takozvanog Zapada. Ti si taj koji ce Rusiju i ruski narod unistiti – osim ako ne uniste i ne spreme

  2. I SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here