EPA/Maxim Shipenkov
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin prokomentarisao je uvredljive reči američkog predsednika Džozefa Bajdena na njegov račun, istakavši da se radi o nepristojnoj izjavi, ali da to sve potvrđuje da je bio u pravu.

Putin smatra da ga je Bajden vređao zbog toga toga što je rekao da je za Rusiju bolje da on bude predsednik Amerije. Za ovakve napade Putin kaže da su samo potvrda njegove ispravnosti.

– Nedavno smo razgovarali i pitali ste me ko je za nas bolje da bude novi predsednik SAD. Rekao sam da ćemo sarađivati sa bilo kojim predsednikom, ali da smatram da je za nas, za Rusiju, Bajden pogodniji. I sudeći po tome šta je sada govorio apsolutno sam u pravu jer to je adekvatna reakcija na ono što je izrečeno sa moje strane – rekao je Putin.

On je dodao da Bajden ne bi mogao da mu kaže: “Volođa, bravo, hvala, pomogao si mi puno.”

– Mi shvatamo šta se tamo događa sa unutrašnjepolitičkog aspekta i takva reakcija je apsolutno adekvatna. Znači, bio sam u pravu – rekao je ruski predsednik.

Ranije danas Kremlj je saopštio da su uvredljive izjave američkog predsednika Džozefa Bajdena o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu apsolutni bezobrazluk i sramota za zemlju na čijem je čelu Bajden.

Američki predsednik nazvao je ruskog predsednika Vladimira Putina “ludim kučkinim sinom”, navodeći da zbog njega i drugih uvek mora da se brine o mogućem nuklearnom sukobu, iako su, kako je naveo, klimatske promene egzistencijalna pretnja za čovečanstvo..

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here