Putin odlučan u podršci Srpskoj

0

Razgovarao Sa Vladimirom Putinom o učvršćivanju saradnje: Milorad Dodik 

 

"Zatražio sam pomoć u vezi sa mogućnošću izgradnje nekih industrijskih kapaciteta u Republici Srpskoj da bi se ojačala naša pozicija u pogledu zapošljavanja ljudi", rekao je Dodik u telefonskoj izjavi Srni iz Sankt Peterburga.

 

Predsednik Srpske naglasio je da će, u svakom slučaju, biti nastavljeni razgovori sa Sber bankom i VTB bankom o kreditu.

 

"Sa VTB bankom smo u završnici razgovora o kreditu od 70 miliona evra i verujem da će on veoma brzo stići. Dodatno razgovoramo o novom kreditu do 300 miliona, a naravno i sa Sber bankom otprilike na tom iznosu", rekao je Dodik.

 

On je naglasio da je novac sada više potreban, jer se mora napraviti celovit plan sanacije štete načinjene poplavama, a uz to treba održati sve funkcije u Republici Srpskoj da ne bi došlo do smanjenja plata i penzija.

 

Kada je reč o "Južnom toku", predsednik Srpske je naveo da je potvrđeno da će se, bez obzira na proceduralne pobleme koji postoje sa institucijama na nivou BiH, a pre svega sa Federacijom BiH, tragati za novim modalitetima uspostavljanja formalnih ugovora između Ruske Federacije i Republike Srpske, uz podršku parlamenta BiH, kako je to predviđeno Ustavom BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here