EPA-EFE
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Rusija nema nameru da se ograđuje od drugih, kao ni da proizvodi sve sama po bilo koju cenu. Rusija će ostati deo privrede sveta, istakao je on.

– Mi ne nameravamo da se ograđujemo od drugih u svetskoj privredi. Posebno od perspektivnih centara razvoja svetske ekonomije. To ne znači da po svaku cenu treba da proizvodimo u zemlji, ništa slično ne planiramo. Nastojaćemo da ostanemo i ostaćemo deo svetske privrede u celini – rekao je ruski predsednik na sastanku da liderima delegacija ZND i Evroazijske ekonomske unije.

Putin je dodao i da je Rusija, koja naredne godine preuzima predsedavanje ZND, opredeljena za tesnu saradnju sa zemljama-članicama.

Takođe je pozvao na jačanje finansijskog suvereniteta jer će to doprineti harmonizaciji finansijskog tržišta Evroazijske unije.

“Proizvedeno u ZND”

Ruski predsednik je naglasio da zemlje Evroazijske unije i ZND treba energičnije da jačaju industrijsku saradnju i da prodaju proizvode pod zajedničkom markom “proizvedeno u ZND” ili “proizvedeno u EEU”.

– Takav brend ili brendovi bi bili prepoznatljivi, popularni kod potrošača u svim našim zemljama – naveo je on.

Podsetimo, Putin je nedavno rekao da zapadne kompanije koje su se povukle iz zemlje nisu očekivale od Rusije takvu preduzimljivost, jer su upražnjena mesta na tržištu brzo zauzele domaće kompanije.

– Naša privreda i biznis, privatni biznis, preduzeća toliko su ojačali da oni prilično lako zauzimaju mesta koja su se upraznila u glavnim granama industrije. Izgleda da niko od nas nije očekivao toliku preduzimljivost. Usled toga je i stanje na tržištu rada bolje nego ikada, kao i rast privrede i rast industrijske proizvodnje – rekao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here