EPA-EFE
Vladimir Putin

Rusija i Kina ne stvaraju vojni savez, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu ruskoj televiziji Rusija 24 i naveo da ta saradnja ne predstavlja nikakvu pretnju za Zapad.

Putin je rekao da je vojna saradnja između dve zemlje transparentna.

– Mi sa Kinom ne stvaramo nikakav vojni savez. Tačno je, imamo saradnju i u vojno-tehničkoj sferi, ne krijemo to, nego radimo transparentno, tamo nema ničega tajnog – rekao je Putin, preneo je Sputnjik.

On je istakao da Rusija i Kina zajedno izvode vojne vežbe, ali da se one organizuju i sa drugim državama, “bez obzira na događaje u Donbasu, Zaporožju i Hersonu”.

Prema njegovim tvrdnjama, Zapad počinje da gradi novu osovinu poput one koju su izgradili fašistička Nemačka i militaristički Japan.

– Šta rade Sjedinjene Američke Države? Stvaraju sve više novih saveza. I to zapadnim političkim analitičarima daje razlog da govore da Zapad gradi nove ‘osovine’… Ne mi, već zapadni analitičari sami govore da Zapad počinje da gradi novu osovinu sličnu onoj koju su tridesetih godina prošlog veka stvorili fašistički režimi u Nemačkoj i Italiji i militarističkom Japanu – naglasio je ruski predsednik.

Putin je podsetio da je NATO 2022. godine dogovorio novi strateški koncept razvoja bloka.

U strateškom konceptu Severnoatlantske alijanse eksplicitno se govori o planovima za razvoj odnosa sa zemljama Azijsko-pacifičkog regiona i o planovima za stvaranje “globalnog NATO”.

Putin je kazao da su u konceptu navedene Novi Zeland, Australija i Južna Koreja.

2 COMMENTS

  1. Daleko ste vi i od Kine i od Zapada. Saljete omladinu u besmislenu “specijalnu akciju”, oslobadjate Lugansk i Donjetsk evo vec duze od godinu dana, a da ne govorim o vec 10x “oslobodjenom”Bahmutu. To vam je kao kad uporedite Moskvic, Zaporozec, Ladu sa Mercedesom, ili Lambordjinijem, Aston Martinom…..ili kineski Huawey sa ruskim tranzistorom:)

  2. Заједничко за Русију и Кину је да су жртве свињарије коју су Германи измислили да би на првом месту, уназадили па уништили староседеоце Европе, Србе и Словене. Пошло им је за руком да загаде цео свет. Питамо се зашто Швабе никад нису добровољно прихватиле Комунизам иако је то њихов патент.

    .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here