EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV/ KREMLIN/SPUTNIK
Vladimir Putin

Ruska Federacija je jedan od lidera svetske većine, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, napominjući da i parlamentarna diplomatija doprinosi jačanju autoriteta zemlje.

On je istakao da su predstavnici Saveta Federacije, Državne Dume i njihove kolege iz regiona dali veliki doprinos jačanju autoriteta i uticaja Rusije na međunarodnim platformama.

– I devedesetih godina i u 21. veku su predstavnici Saveta Federacije, Državne Dume, kolege iz regiona i opštinskih organa vlasti, svojim hrabrim, aktivnim i profesionalnim radom na međunarodnim platformama dali veliki doprinos oživljavanju, a potom i postepenom, doslednom jačanju autoriteta i uticaja naše zemlje, u promovisanju suverene politike Rusije kao jednog od lidera svetske većine, (jednog od lidera) objektivnog procesa izgradnje pravednijeg multipolarnog sveta – rekao je Putin govoreći na Savetu zakonodavaca.

Prema njegovim rečima, rad federalnog i regionalnih parlamenata poslednjih godina postao je zreliji i profesionalniji, što se odražava na kvalitetu njihovog rada.

Ruski predsednik takođe je zahvalio parlamentarcima na blagovremenom donošenju odluka o “najvažnijim koracima koji imaju za cilj podršku ruskoj porodici, obrazovanju, zdravstvu, očuvanju naše kulture i tradicionalnih vrednosti, jačanju bezbednosti i ekonomskog suvereniteta Rusije”.

On je pozvao parlament da radna grupa za specijalnu vojnu operaciju, u kojoj su senatori, poslanici, predstavnici Ministarstva odbrane i ratni dopisnici, nastavi sa radom.

Ruski lider je i čestitao poslanicima Državne dume i senatorima 30. godišnjicu Savezne skupštine Ruske Federacije.

U Moskvi se 20. decembra održava sednica Saveta zakonodavaca i prezidijuma Saveta zakonodavaca, posvećena 30. godišnjici Savezne skupštine. U Savet zakonodavca ulaze predsedavajući Saveta Federacije i Državne dume Rusije, njihovi zamenici, predsednici specijalizovanih odbora, kao i rukovodioci regionalnih parlamenata. Kopredsedavajući Saveta su predsedavajući Državne dume Vjačeslav Volodin i predsedavajuća Saveta Federacije Valentina Matvijenko.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here