Youtube/CGTN
Vladimir Putin

Rusija se suočava sa politikom obuzdavanja, koja je usmerena na potkopavanje njenih vrednosti i zaustavljanje razvoja zemlje, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin na sednici kolegijuma FSB.

– Suočavamo se sa takozvanom politikom obuzdavanja Rusije. Nije u pitanju prirodna konkurencija koja je prirodna za međunarodne odnose, već dosledna i vrlo agresivna linija, koja je usmerena na potkopavanje našeg razvoja, da ga uspore, izazovu unutrašnju nestabilnost, potkopaju vrednosti koje objedinjavaju rusko društvo, i na kraju oslabe Rusiju i stave je pod spoljnu kontrolu, kao što to vidimo i znamo da se dešava u nekim državama na postsovjetskom prostoru – naglasio je šef države.

Kako je saopštio ruski lider, Rusija poseduje informacije da se protiv nje spremaju provokacije, vezane za borbu protiv virusa korona.

– Znamo da se globalni zadaci mogu rešavati samo zajedničkim naporima. Ipak, znate da je preduzimano mnogo pokušaja, i zahvaljujem vam na informacijama koje ste predali političkom rukovodstvu zemlje da se planiraju provokacije u toj sferi – rekao je Putin, obraćajući se rukovodstvu FSB-a.

Po njegovim rečima, u inostranstvu je u toku informaciona kampanja protiv dostignuća Rusije, uključujući i u medicini.

– Protiv nas se vodi ciljana informaciona kampanja sa oštrim i neutemeljenim optužbama po brojnim pitanjima. Koriste se čak i apsurdne svakakve anegdotske teorije zavere. Pokušava se, u poslednje vreme, postaviti pod sumnju naša dostignuća u sferi medicine, u borbi protiv virusa korona – dodao je on.

Međutim, po njegovim rečima, mnogi partneri Rusije se vrlo dobronamerno odnose prema rezultatima Rusije u sferi borbe protiv virusa korona i spremni su da sarađuju sa Moskvom.

Ruski lider je podsetio da je Rusija navikla i da je spremna za sve vrste provokacija.

– Pokušavaju da nas okuju ekonomskim i drugim sankcijama, da blokiraju velike međunarodne projekte za koje smo, ne samo mi zainteresovani, već i naši partneri, da se direktno umešaju u društveni i politički život, u demokratske procedure naše zemlje i naravno, za to aktivno koriste instrumente iz arsenala specijalnih službi – naglasio je Putin.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here