EPA-EFE
Predsednik Rusije Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ruska odbrambena industrija izvršava zadatke brže od zadatih rokova.

– Većina kompanija ispunjava zadatke, a po pojedinim pozicijama čak i brže nego što je predviđeno. Važno je da nastavimo da ritmično osiguravamo vojsku savremenim, visokotehnološkim naoružanjima i tehnikom – rekao je Putin na sastanku sa predstavnicima ruskih odbrambenih kompanija.

Putin je pre svega izdvojio da je reč o bespilotnim, avijacionim i kopnenim kompleksima, ali i o sredstvima za radioelektronsku borbu.

– U poslednje vreme su potrebe porasle, za poslednje dve godine, za vreme trajanja specijalne vojne operacije, te brojke stalno rastu – dodao je on.

Putin je precizirao da, kada je reč o raketno-artiljerijskoj municiji, porast potražnje je porastao čak 20 puta, dok je potreba za sistemima za radioelektronskoj borbi porasla 15 puta.

Ruski lider je takođe rekao i da je proizvodnja municije porasla 14 puta, dok je proizvodnja oklopne zaštite porasla šest puta.

– Dobar je tempo, zahtevi su veliki. Želim da zahvalim svim kolektivima što uspevaju da realizuju sve zahteve države – zaključio je Putin.

1 COMMENT

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here