EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je danas sankcije protiv Rusije kao nerazumne i nepromišljene.

– Njihov cilj je da na brzinu samelju rusku ekonimiju, ali to nije uspelo – rekao je Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu na kome su glavne teme: ruska ekonomija, kriza u svetu i operacija u Ukrajini.

On je naglasio da ruske vlasti korak po korak normalizuju ekonomsku situaciju, preneo je Sputnjik.

Evropska unija gubi globalnu konkurentnost zbog sankcija protiv Rusije za mnoge buduće godine, a tempo rasta evropske ekonomije se smanjuje.

Prema njegovim rečima, lideri evropskih zemalja u neformalnim razgovorima razmatraju sankcije, govore da one mogu da budu primenjene protiv svakog ko im nije po volji, uključujući i članice Evropske unije.

Evropski političari su sopstvenoj ekonomiji naneli težak udarac svojim rukama, tamo rastu cene, upozorio je Putin.

“Sve češće slušam izraz ”Putinova inflacija”. To je upućeno onima koji ne umeju da čitaju i pišu. Dejstva Rusije u Donbasu s tom inflacijom nemaju nikakve veze”, istakao je Putin.

On je naglasio da sve što se danas događa u svetu nije rezultat događaja od poslednjih meseci, već je počelo mnogo ranije zbog neodgovorne politike G7.

Evropska unija je konačno izgubila svoj politički suverenitet, a njene elite plešu tuđu muziku, nanoseći štetu sopstvenom stanovništvu, upozorio je ruski predsednik.

Sadašnja situacija u Evropi će dovesti do eksplozije radikalizma, a u perspektivi do smene elita, istakao je Putin.

Prema oceni ruskog predsednika, Zapad bez pardona nameće svoju etiku i kulturu, obuhvatajući sve oblasti, uključujući i sport.

1 COMMENT

  1. Ništa čovek nije rekao što svako normalan ne vidi! Činjenica je da sopstvenu nesposobnost, inflaciju, zapad pravda sukobom koji je i izazvao sam. A da bi to zakucali ukinuli su slobodu medija, sportiste, kulturu.. što jako liči na korake uzdizanja Rajha! Povraća mi se od maloumnika koji osiromašuju sopstveni narod zarad šake privilegija, pakuju lažne vesti i iskrivljuju realnost koja bi ih poslala na robiju! Posebno me nervira svojatanje etičkih i pravnih vrednosti koje su univerzalne u svetu kao “evropske vrednosti”!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here