EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin primio je danas u Sočiju u posetu srpskog predsednika Aleksandra Vučića. Na sastanku se razgovaralo o bitnim temama za ove dve zemlje.

Na pitanje može li se smanjiti isporuka gasa ako se prekine tranzit kroz Ukrajinu, Putin je ponovio da je Rusija spremna da očuva taj tranzit.

– Nije tajna da u Beču razgovaramo o tome. Nadam se da je to početak pregovora i da ćemo usaglasiti stavove. Što se tiče Srbije, ona će biti obezbeđena gasom – rekao je on.

– Razmatrali smo da li ćemo u skorije vreme moći da obezbedimo povećanje isporuka. Što se tiče tranzita preko Turskog toka, mi smo spremni, a srpski deo od granice Bugarske do Mađarske skoro je spremno, 90 odsto je već postavljeno i to je pitanje nekoliko nedelja. Ali oni što vidimo, bez obzira na molbe ruske strane da se obezbedi isporuka našeg gasa kroz Tursku i Bugarsku, vidimo da bugarska strana svesno odugovlači realizaciju projekta preko svoje teritorije – upozorio je Putin.

– To se verovatno radi pod pritiskom sa strane. Videćemo kako će se dalje razvijati ta situacija. Ako neće Bugari naći ćemo druge na jugu Evrope – rekao je Putin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here