EPA-EFE
Vladimir Putin

Ruske vlasti ne sumnjaju da je incident na Krimskom mostu bio teroristički napad na važnu civilnu infrastrukturu, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

– Kao što ste upravo izvestili, nema sumnje. To je teroristički akt usmeren na uništavanje važne civilne infrastrukture Ruske Federacije – rekao je Putin na sastanku sa direktorom ruskog Istražnog komiteta Aleksandrom Bastrikinom.

Ruski predsednik rekao je da su izvršioci i naručioci ovog incidenta specijalne službe Ukrajine.

Prema rečima Bastrikina, istražitelji i pripadnici Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) uspeli su da identifikuju osumnjičene umešane u teroristički napad na Krimski most.

Bastrikin je dodao da su u incident umešani „državljani Rusije i stranih zemalja koji su pomagali u pripremi ovog terorističkog akta“.

– Već smo utvrdili rutu kamiona na kome je došlo do eksplozije. To su Bugarska, Gruzija, Jermenija, Severna Osetija, Krasnodar… Identifikovani su prevoznici. Uz pomoć agenata FSB uspeli smo da identifikujemo osumnjičene među onima koji su mogli da pripreme teroristički napad – precizirao je Bastrikin.

On je dodao da će službe nastaviti da istražuju ciljeve i zadatke ove eksplozije, kao i da je pokrenut krivični postupak zbog terorizma.

Na Krimskom mostu je 8. oktobra eksplodirao kamion usled čega su se zapalile cisterne sa gorivom u okviru vozne kompozicije koja je u tom trenutku prolazila. Usled eksplozije došlo je do obrušavanja dela kolovoza, dok plovni lukovi mosta nisu pretrpeli nikakva oštećenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here