EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/POOL
Vladimir Putin

“U Rusiji je na jesen moguć drugi talas koronavirusa”, izjavio je predsednik Vladimir Putin na sastanku o epidemiološkoj situaciji u zemlji.

– Izlazeći postepeno iz režima ograničenja, u kojima u značajnom stepenu i dalje živimo, treba da mislimo o tome šta govore stručnjaci, kako domaći, tako i njihove kolege u inostranstvu: da može biti i drugi talas, koji je moguć negde na jesen, krajem oktobra-novembra. Mi to takođe treba da imamo u vidu i treba da budemo spremni za takav razvoj situacije – rekao je Putin.

Predsednik je naglasio da se situacija sa koronom u Rusiji stabilizuje. Počelo je smanjenje broja novih slučajeva. Kako je naglasio šef države, dinamika još uvek nije stabilna, “međutim, ona ipak postoji”.

Sa svoje strane, šefica službe za fotosanitarni nadzor “Rospotrebnadzor” Ana Popova izjavila je da je širenje korone u Rusiji dostiglo vrhunac. Prema njenim rečima, stručnjaci govore o stabilizaciji situacije i jasnom trendu pada. Pritom, ona je naglasila važnost poštovanja svih zahteva kako se situacija ne bi pogoršala.

2 KOMENTARA

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime