EPA/Alexei Dancihev
Vladimir Putin

 “Zapad je saterao sebe u zamku, jer nije mogao da predvidi tendencije koje će doprineti slabljenju njegove globalne dominacije”, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Ruski lider je danas u sedištu Ruske spoljnoobaveštajne službe (SVR) prisustvovao obeležavanju stogodišnjice ruske tajne obaveštajne službe i tom prilikom istakao da je prioritet službe strateška prognoza razvoja međunarodnih procesa, preneo je Sputnjik.

On je ocenio da je u svetu mnogo istomišljenika koji žele da idu svojim putem, samo se boje da dignu glavu i pričaju o tome naglas.

– Zapad pokušava da ignoriše realnost koja mu ne odgovara, kao i formiranje multipolarnog svetskog poretka. Neusmnjivo je da ne može potpuno da ignoriše te objektivne tendencije. Ali u praksi je njegova politika rukovođena jednim ciljem – svim sredstvima sačuvati sopstvenu dominaciju – rekao je Putin.

On je dodao da dogmatizam, teret prošlosti i nespremnost za suočavanje sa istinom neizbežno povećavaju rizik od daljih nepromišljenih impulsivnih akcija Zapada.

Putin je ocenio da Zapad danas cinično koristi milione stanovnika Ukrajine kao potrošni materijal u svojim geopolitičkim igrama i pokušajima obuzdavanja Rusije i da se u „američkom“ svetu prava svih ostalih jednostavno gaze.

Dodao je da pokušaji obuzdavanja Rusije nisu ništa drugo nego želja da se ne dozvoli Rusiji da se razvija potrebnim tempom i na osnovu tradicionalnih vrednosti koje su joj neophodne.

– Kakvo je to obuzdavanje? To je jednostavno borba protiv Rusije – zaključio je.

2 COMMENTS

  1. Velemajstor je dobio rat pre rata. Dugo su ga crnili, jer su videli da ce im doci glave. Sem Ukrajinaca i pored uporne traznje, nisu nasli pomoc. Sad nude bezgranicnu pomoc, jer jos ima zivih i naivnih. I nadaju se spasu, ali je sve kasno. Rublja ce zameniti dolar. Davno je lajos Zilahi pisao, da je dolar vredeo tri biliona forinti. U Nemackoj je zamukao glas s svakodnevnim klevetama i lazima. Narod je poceo da razmislja i Putin dobija svakodnevno nove pristalice. Cak oni hrabriji, pocinju javno da ga hvale . Dobar znak. Nemacki kancelar jos ima strah od Amera i pridrzava se njihovih naredjenja, a ima priliku da udje u istoriju. Kad su “slozni” i “svejaki”, postavlja se pitanje, zasto ne napadaju?

  2. Kako olosi ratuju sa drugih Ledja..Ukrajinci ginu za Zapad. Zapad im nikada nebi dao sta obecava…Jadni Zelenski nesmije napustiti stolicu jer je daljinski za ciljeve velikih

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here