EPA-EFE
Vladimir Putin

Britansko ministarstvo odbrane oglasilo se povodom tvrdnje ruskog predsednika Vladimira Putina.

Naime, ministarstvo je u nedelju odbacilo kao neistinitu tvrdnju ruskog predsednika da samo delić žitarica izvezenog iz Ukrajine prema međunarodnom sporazumu ide u siromašne zemlje, prenosi Rojters.

Putin je u sredu, ne navodeći izvor, rekao da su samo dva od 87 brodova, sa 60.000 tona proizvoda, otišla u siromašne zemlje. Sporazum o dozvoli izvoza žitarica iz ukrajinskih crnomorskih luka, uz posredovanje Ujedinjenih nacija i Turske, stupio je na snagu prošlog meseca.

Citirajući podatke UN-a, britansko ministarstvo odbrane je saopštilo da je oko 30 odsto žitarica izvezenih u okviru sporazuma isporučeno u zemlje sa niskim i srednjim prihodima u Africi, Bliskom istoku i Aziji.

“Rusija sprovodi namernu strategiju dezinformisanja dok nastoji da odbaci krivicu za pitanja nesigurnosti hrane, diskredituje Ukrajinu i minimizira protivljenje njenoj invaziji”, navelo je ministarstvo u svom dnevnom obaveštajnom biltenu na Tviteru.

3 COMMENTS

  1. А ви…лажете цијели свијет,а ово што је рекао гос.Путин је истина.А то потврђујемо , јер Украјина мора веатити помоћ за рат и то вама,ЕУ и НАТО- у.А пара немају.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here