EPA/Alexei Dancihev
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin još jednom je upozorio šta će se desiti ukoliko neko pokuša da osujeti rusku vojsku na bojnom polju.

– U poslednje vreme na Zapadu se čuju izjave da Rusiju treba pobediti na bojnom polju u Donbasu – neka probaju – poručio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa rukovodstvom Državne dume i liderima frakcija.

– Danas čujemo da žele da nas pobede na bojnom polju. Šta reći, neka pokušaju. Već smo mnogo puta čuli da Zapad želi da ratuje sa nama do poslednjeg Ukrajinca – rekao je ruski lider.

Kako je ocenio, to je tragedija za ukrajinski narod, “ali, izgleda, sve ide ka tome”.

– Svi treba da znaju da mi još nismo ništa ozbiljno počinjali. Pritom, ne odbijamo ni mirovne pregovore. Ali oni, koji odbijaju, treba da znaju da što kako vreme bude odmicalo, biće im teže da s nama pregovaraju – poručio je ruski lider.

On je istakao da je rat u Ukrajini pokrenuo kolektivni Zapad koji je krivac za ono što se danas dešava.

– Kažu nam da smo mi počeli rat u Donbasu, u Ukrajini. Ne, pokrenuo je upravo kolektivni Zapad, organizujući i podržavajući neustavni oružani puč 2014. godine u Ukrajini, a zatim podstičući i opravdavajući genocid nad narodom u Donbasu. Taj isti kolektivni Zapad i jeste direktni podstrekač, krivac za ono što se danas dešava – konstatovao je Putin.

3 COMMENTS

  1. Putin mi deluje veoma iskren i događaje naziva pravim imenom…kad neko stalno provocira(Rusiju) ,pa te muči i zagorčava život(Ruski narod u Donbasu i Lugansku) šta očekujete da vam ispruži crveni tepih,normalno da neće…

  2. A pogledajte kako ucenjuju Srbiju oko ulaska u EU , ja ne verujem da je ovo neko jedinstvo EU već su umešani mnogo duži prsti koji naređuju a ovi jadni samo izvršavaju ta naređenja…

  3. Zapad se vremenom sve vise pokazuje krivcem rata. Umesto da priznaju gresku, oni se samo otkrivaju, a cena poraza raste. Na kraju ce ipak morati priznati, ali niko sa njima nece hteti razgovarti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here