EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/POOL
Vladimir Putin

Teroristi iz Iraka i Sirije okupljaju se u Avganistanu, stoga nije isključeno da mogu pokušati da destabilizuju situaciju u zemljama Zajednice nezavisnih država, sve do početka direktnog širenja, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

– S tim u vezi, važno je stalno pratiti situaciju na avganistanskoj granici i biti spreman za suprotstavljanje militantima. Takođe, važno je koordinisati rad bezbednosnih struktura i u slučaju potrebe sprovoditi zajedničke specijalne operacije – istakao je ruski predsednik.

Putin je konstatovao da situacija u pograničnoj zoni Zajednice nezavisnih država sa Avganistanom izaziva zabrinutost, stoga će se Rusija zajedno sa zemljama ZND baviti rešavanjem tog pitanja na najvišem nivou.

Kako je ocenio, nakon povlačenja američke vojske situacija u Avganistanu je teška, a akcije grupa iz redova DAEŠ-a samo je pogoršavaju.

Tokom sastanka sa šefovima obaveštajnih službi zemalja ZND ruski predsednik je naglasio da je važno da se pažljivo prati situacija u svetu, da se analiziraju rizici i izazovi i da se na njih adekvatno reaguje.

Istovremeno je naglasio da je važno da obaveštajne službe ZND povećaju saradnju, a poseban značaj ima neutralisanje potencijalnih pretnji sa teritorije Avganistana.

1 COMMENT

  1. ijde G. putine pa netko mora da pocne taj rat svet je toliko zaprljan da ga nikakav sapun nemoze oprat jedino vatra preostaje da resi problem

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here