Rada Trajković: Spremamo se za izlazak na izbore

RTK2, Vestionline
0
Youtube
Rada Trajković

Predsednica Evropskog pokreta Srba i bivša poslanica u Skupštini Kosova Rada Trajković izjavila je da se predstavnici Saveza za Kosovo ozbiljno pripremaju za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji.

– To su politički predstavnici sa severa i ispod Ibra, svi zajedno zato što smo programski opredeljeni za celovitost prostora Kosova i Metohije i mislim da bi bilo dobro da se takva opcija predstavi i počne da lobira kod građana da dobije podršku jer se do sada ulagalo samo na severu – rekla je Trajković.

Na pitanje da li je razmatran neki vid saradnje sa partijama kosovskih Srba, Trajković kaže da bi razgovor sa predstavnicima Srpske liste bio moralno problematičan, jer je kaže, “njihov potpredsednik osumnjičen za učestvovanje u atentatu Olivera Ivanovića”. Eventualna saradnja sa predstavnicima Samostalne liberalne stranke i Partije kosovskih Srba nije razmatrana, jer ove političke opcije nisu podržale naše proteste „1 od 5 miliona“, naglasila je Trajković.

Ova politička opcija još uvek nije odlučila sa kakvim će imenom izaći na izbore, jer kako navodi Trajković u Savezu za Kosovo su Dveri i Otadžbina koje bojkutuju kosovski sistem.

Bivša poslanica Skupštine Kosova tvrdi da svojim učešćem na izborima želi da pokaže da li je mogući demokratski proces unutar kosovskih Srba.

– Da li možemo da učestvujemo na fer izborima ili ćemo se povući pre nego do izbora dođe, ukoliko zaista uslovi za kampanju i etiketiranje budu na istom nivo. Nama je prioritet demokratizacija unutar Srba jer je ovo totilitarizam – podvukla je Rada Trajković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here