Z. Vicelarević
Uskoro dozvola za celu Nemačku: Bojan Regeljac

Radio Vidovdan iz Frankfurta koji je pre nešto više od godinu dana počeo da emituje program putem DAB Plus sistema, proširio je opseg emitovanja i od pre nekoliko dana muzika i vesti sa Balkana mogu da se preko DAB Plus sistema čuju i u južnom delu nemačke pokrajine Hesen.

– Naš program su donedavno pratili slušaoci u severnom delu pokrajine Hesen. Pre nekoliko dana smo dobili dozvolu za proširenje frekvencije, pa sada Radio Vidovdan mogu da čuju i naši zemljaci u južnom delu pokrajine, što znači da nas sada čuje ceo Hesen, od Kasela do Manhajma. Da podsetim vaše čitaoce i naše slušaoce da je DAB Plus sistem već ugrađen u radio aparate u svim automobilima koji su proizvedeni posle 2020. godine, a za one koji nemaju ovaj sistem, postoji adapter koji može da se nabavi kako bi mogli da nas čuju. Preko interneta se čujemo u gotovo celom svetu na www.radio-vidovdan.com
– kaže za “Vesti” Bojan Regeljac, glavni urednik Radio Vidovdana.

On dodaje da su odmah krenuli u pripremu zahteva kako bi dobili frekvenciju za celu Nemačku.

Dobra saradnja sa “Vestima”: Miloš Regeljac

– S proširenjem frekvencije proširiće se i naša slušanost – ističe Miloš Regeljac, direktor Radio Vidovdana i dodaje da će program u kome je muzika iz cele nekadašnje Jugoslavije, a danas regiona, moći još više da se sluša.

– Slušaju nas svi – Hrvati, Bošnjaci, Srbi, Crnogorci, Makedonci, pa i Rumuni, a nedavno nam se javio i jedan Slovenac da nas pohvali. Naš program je uglavnom sastavljen od muzike, jutarnjeg programa, dnevnog horoskopa i zanimljivosti iz celog sveta. Na svaki pun sat emitujemo informativnu emisiju u kojoj, između ostalog, prenosimo najzanimljivije informacije iz dnevnog lista “Vesti” s kojim imamo odličnu saradnju već duže vreme. Jutarnji program je prilagođen laganom buđenju sa uglavnom informacijama iz pokrajine Hesen ko je su bitne za neše zemljake.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here