Foto: MN Press
Dino Rađa

Dino Rađa odredio je šta tačno razlikuje srpsku košarku od hrvatske.

On je u intervjuu za “Index” pričao o mnogim temama, između ostalog i ovoj. Rađa smatra da je ključna razlika u tome ko vodi košarku.

– Kod njih je košarku uvek vodila struka i u tome je glavna razlika. Duda Ivković, Božo Maljković, Obradović i slični su uvek bili glavni i to je ključno za razliku od nas – rekao je Rađa.

On ističe da situacija u hrvatskoj košarci nije najsjajnija.

– Situacija nije dobra. Svi smo toga svjžesni. Rezultati bi trebali doći kasnije, ali ono čime se mi sada bavimo je ono šta se pogrešno radilo zadnjih 15 godina. Mnogi krivo gledaju na Savez. Savez se bavi svim klubovima i svim ligama. Ja mogu garantovati samo jednu stvar, a to je da nema maminih i tatinih sinova kad je u pitanju izbor igrača u reprezentacijama. Niko od nas nije savršen i uvek će biti problema, ali ja mogu garantovatii da nema privilegija ni prijateljstava. Isključivo na temelju toga se donose odluke – poručio je on.

Rađa kaže da je protiv stranaca u tamošnjoj košarci, te da je i Savez pri takvom stavu.

– Klubovi su ionako isprostituisani sa strancima, tu ima baš svega. Mislim da bi reprezentacija trebala biti drugačija, ona mora biti svetinja. Za nju mora igrati onaj ko se naježi kad svira himna i ne pita je li bolestan, ovakav ili onakav. Ja u tome ne bih hteo učestvovati – zaključio je Rađa na ovu temu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime