Radmanović: Mesić ruši Dejton

0

"Nismo zaboravili njegovu ulogu razbijača bivše države, kojoj je bio na čelu. Poslednjih 20 godina Stjepan Mesić je aktivan u politici i za svih tih 20 godina jedan je od glavnih krivaca za loše političke odnose u regiji", istakao je Radmanović u saopštenju.

Nebojša Radmanović podsetio na Mesićevu ulogu u razbijanju SFRJ

On je ocenio da Mesić u javnim istupima otvoreno pruža podršku političkim predstavnicima samo jednog, bošnjačkog naroda u BiH, a kritikuje političke predstavnike druga dva naroda u BiH, Srba i Hrvata.

 

"Mesić se predstavlja prijateljem BiH, a za 10 godina njegovog mandata na čelu Hrvatske, sva otvorena pitanja između dve zemlje koja je zatekao na početku mandata još uvek su mrtvo slovo na papiru", kaže Radmanović u saopštenju i dodaje da zbog nerešavanja ovih pitanja "uglavnom trpi BiH, što ne brine Mesića, jer to nije njegova nadležnost".

Radmanović navodi da to samo govori o političkoj situaciji u kojoj se nalazi BiH.

 

"Oni koji sa strane raspiruju unutrašnje konflikte između demokratski izabranih političkih predstavnika građana i naroda u BiH smatraju se njenim prjateljima, a oni koji mukotrpno traže način njenog boljeg mogućeg postojanja i funkcionisanja, samo zbog toga što ne misle kao drugi, prozivaju se kao razbijači BiH", ističe Radmanović.

 

Radmanović izrazio nadu da će Hrvatska uskoro dobiti novog predsednika koji će imati realniji a ne navijački odnos prema pojedinim političkim opcijama u BiH

 

Srpski član Predsedništva BiH je ocenio da Bosnu i Hercegovinu ne razbija Republika Srpska, već ovakve provokativne Mesićeve izjave.

 

Očekivanja

 

"Osporavanje RS je konstanta Mesićeve politike svih ovih godina njegovog predsednikovanja", ocenio je Radmanović, izrazivši nadu da će Hrvatska uskoro dobiti novog predsednika koji će "imati realniji i konstruktivniji, a ne negatorski ili navijački odnos" prema pojedinim političkim opcijama u BiH.

"Mesić,koji bi u ime Hrvatske trebalo da bude garant Dejtona, svojim negativnim političkim izjavama relativizuje i ruši Dejton, krhki sporazum konstitutivnih naroda i entiteta u BiH, do koga se teško došlo, nakon brojnih ljudskih žrtava na svim stranama u proteklom ratu i uz puno uloženog političkog i diplomatskog umeća domaćih i međunarodnih političkih snaga", kaže Radmanović.

Stjepan Mesić

 

 

 

 

 

 

 

 

 On primećuje da bi Mesiću, koji je "višegodišnji primalac počasnih doktorata i raznih nagrada za demokratiju i humanizam u BiH, umesto što napada Republiku Srpsku, bilo bolje da uradi nešto korisno za državljane njegove države, koji su proterani iz Hrvatske i sada žive u BiH, kojima je u Hrvatskoj silom oduzeta imovina i druga ljudska i nacionalna prava".

 

"U svojoj opsednutosti Srbima, Republikom Srpskom i Miloradom Dodikom, Mesić je otišao tako daleko da optuži i "Evropu da razbija BiH, jer Evropa prihvata sve što traži Milorad Dodik".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here