EPA

Jedan muškarac se onesvestio i umro u utorak ujutro u magacinu, a nekoliko sati kasnije u kombiju iste kompanije pronađen je mrtav drugi muškarac.

Jedna kompanija u istočnoj Nemačkoj prekinula je rad nakon smrti dvojice zaposlenih u razmaku od samo nekoliko sati, dok je treći završio u bolnici. Prvi radnik umro je u magacinu firme, drugi u kombiju, a razlozi još nisu poznati. Policija ispituje okolnosti smrti i tretira ih kao nesrećan slučaj.

Policija je testirala supstance koje su pronađene u pošiljkama u kombiju, zbog sumnje da su otrovne. Ipak, čak i da jesu, navode da količina nije dovoljna da ubije odraslu osobu.

Prvo se u utorak ujutro pedesetosmogodišnji muškarac onesvestio i umro u magacinu kompanije Hermes, nedaleko od Magdeburga. Nekoliko sati kasnije u kombiju iste firme pronađen je mrtav četrdesetpetogodišnji muškarac.

Trećem muškarcu u depou je pozlilo, mada policija u saopštenju tvrdi da je njegov odlazak u bolnicu bio potpuno normalna medicinska procedura i da je od ranije imao zdravstvene probleme.

Kompanija Hermes ima 3.000 zaposlenih i trenutno iz predostrožnosti ne obavlja delatnost.

Vatrogasne ekipe odmah su došle u magacin u kojem se desila tragedija. Kada su otvorile pakete, pronašli su manje količine određenih supstanci koje nisu smrtonosne. Tek nakon obdukcije biće jasnije šta se desilo, ali prvi lekarski izveštaji odbacuju da je uzrok smrti trovanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here