MN PRESS

Radnički izašao spuštenog garda na stadion “Rajko Mitić”, ali ih je skupo koštala slaba realizacija, na kraju Crvena zvezda slavila ubedljivu pobedu – 4:0.

Partizan je u Ivanjici protiv Javora krenuo ubedljivom pobedom, na isti način odgovorila je Crvena zvezda koja je pred oko 8.000 gledalaca na svom stadionu u okršaju ekipa koje će nastupati u Evropi slavila pobedu protiv niškog Radničkog – 4:0. Igrali su gosti prilično otvoreno, žestoko su mučili odbranu crveno-belih, ali su u dva navrata pogađali stative (oba puta Petrov), nisu iskoristili još nekoliko prilika.

Kad je već tako, iskusan i kvalitetan tim kao što je Crvena zvezda to surovo kažnjava. Već u trećem minutu jedanaesterac je sigurno izveo Katai, u listu strelaca upisala su se i dva debitanta u dresu šampiona Srbije, Kangva i Bukari, između njiovih golova pogodio je i Pavkov protiv svog bivšeg tima.

Samo što je krenula sa centra, Crvena zvezda je iznudila slobodan udarac na 17 metara od gola Radničkog. Katai je snažno šutirao, lopta je u ruku pogodila Tolordavu, u nastavku akcije odbila se do Bukarija, koji je šutirao i pogodio gol. Umesto da pusti prednost, sudija Milan Mitić je pokazao na belu tačku, a siguran realizator najstrože kazne bio je najbolji strelac crveno-belih iz ptošle sezone, Katai – 1:0.

Odmah je uzvratio gostujući tim, Pejović je izvrsno šutirao sa 20-tak metara, Borjan je još lepše odbranio, “izvadio” je loptu iz rašlji svog gola. Igralo se prilično otovreno na obe strane, pa je već u sedmom minutu Bukari, debitant u crveno-belom, šutirao sa devet metara, Drobnjak je odbranio.

Usledila su tri sjajna napada Nišlija, prosto je nemoguće da gosti nisu uspeli da izjednače. Najpre, u desetom minutu, Mitrović je dugo vukao loptu u kontri, a kad je došao u poziciju da šutne sa 17 metara, izgubio je snagu, pa je to bilo preslabo za Borjana. Odmah potom, još jedna brza kontra gostiju, posle ubacivanja sa leve strane Petrov je šutirao iz prve, pogodio je stativu.

Već u 13. minutu još jedna prilika za ekipu Tomislava Sivića, Zvezdina odbrana je ponovo bila očajno postavljena, pa je Mićibući dobio dosta prostora, šutirao je snažno sa sedam metara, Borjan je kratko odbio loptu do Petrova, čiji je šut ponovo zaustavila stativa.

Nastavilo se u istom ritmu, u 21. minutu Mitrović je zadržao loptu i potom centrirao sa leve strane ka Jovanoviću, ovaj je glavom ciljao i promašio. Samo dva minuta kasnije sjajna solo akcija Ivanića, iskosa sa leve strane ušao je u šesnaesterca i šutirao, pogodio je prečku.

Ono što nije uspelo Ivaniću, jeste jednom od debitanata, Kingsu Kangvi u 25. minutu. Zambijac je sjajno desnom nogom primio pas od Ivanića, a potom levom snažno šutirao, Drobnjak je bio nemoćan – 2:0. Samo minut kasnije posle centaršuta Rodića Pavkov je glavom šutirao sa devet metara, bio je neprecizan.

U 43. minutu Ivanić je pokazao da protivnički igrači ne smeju da mu ostavljaju mnogo prostora, pa je sa 25 metara snažno šutirao, Drobnjak je vrhovima prstiju skrenuo loptu, koja je potom pogodila prečku njegovog gola. Samo što je počelo drugo poluvreme, Crvena zvezdaje postigla četvrti pogodak. Ivanić je povukao napad, mogao je i da šutira, uočio je usamljenog Bukarija, kojem nije bilo teško da pogodi tada već praznu mrežu Nišlija – 4:0.

Nastavilo se sa prilikama na obe strane, pa je najpre Borjan odbranio šut iskosa sa desne strane Aksentijevića, a potom je Katai bio u dobroj šansi, ali nije bio precizan, šutirao je pored gola Drobnjaka. Logično, opao je tada ritam meča, a oba trenera su i načinila nekoliko izmena, Stanković je ubacio rezerviste, a Sivić pored ostalih povratnika u Niš Sašu Marjanovića.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here